Αυτό είναι το νέο Alpine Α110

Το ότι η Alpine επιστρέφει στην ενεργό δράση είναι γνωστό στους φίλους του αυτοκινήτου εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που δεν ήταν γνωστό, ήταν η εμφάνιση του αυτοκινήτου, η οποία πλέον αποκαλύφθηκε μέσω των δύο πρώτων επίσημων εικόνων που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Προς το παρόν η Alpine (θυγατρική της Renault), είναι φειδωλή όσον αφορά στις πληροφορίες σχετικά με το A110, το μοντέλο το οποίο την επαναφέρει στο προσκήνιο. Αυτό που αναφέρει επισήμως στο δελτίο τύπου είναι πως το νέο της δημιούργημα διαθέτει πλατφόρμα εξολοκλήρου από αλουμίνιο.

Δείτε επίσης: Τι θα γίνει τελικά με το Renault Clio των 275 ίππων;

Η ίδια η Alpine στο παρελθόν έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει αρχικά το A110 στην έκδοση Premiere Edition, σε μόλις 1.955 μονάδες οι οποίες θα διατεθούν σε συγκεκριμένες χώρες (Σουηδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία και Ισπανία). Φυσικά θα υπάρχει και κανονική έκδοση η οποία θα παραχθεί μαζικά.

Όσον αφορά τα μηχανολογικά του μέρη, το μοντέλο της Alpine φημολογείται πως θα εφοδιάζεται με νέο μοτέρ 1.8 λτ. το οποίο με τη βοήθεια τούρμπο θα αποδίδει κάτι παραπάνω από 250 ίππους (οι αισιόδοξοι κάνουν λόγο για 300 ίππους).

Μένει λοιπόν να κάνουμε λίγες ακόμη ημέρες υπομονή, μέχρι να δούμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά και φωτογραφίες από το εσωτερικό του και από το πίσω μέρος.

Get it on Google Play Download on the App Store