Το μοτέρ του νέου Civic Type R σε Civic του 1992 (+video)

Πριν λίγες ημέρες γράψαμε πως η Honda πουλάει πλέον μόνο του το μοτέρ του ολοκαίνουργιου Civic Type R και όπως είναι λογικό, πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν αυτό το μηχανολογικό διαμάντι κάτω από το καπό τους. Ένας ιδιοκτήτης Civic πέμπτης γενιάς το τόλμησε.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα καλύτερα μοτέρ του 2018

Φυσικά, αυτή η αλλαγή στο μοτέρ του αυτοκινήτου έκανε αναγκαίες και πολλές άλλες μετατροπές από το πλαίσιο μέχρι και την ανάρτηση και τα φρένα, προκειμένου να εξασφαλιστεί πως το Honda Civic του θα μπορεί να αντέξει την ύπαρξη του κινητήρα K20C1 και να συμβιώσει μαζί του χωρίς προβλήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο εμπνευστής αυτής της μετατροπής είναι ο Ισπανός, φοιτητής μηχανολογίας Miguel Carrera, ο οποίος διαμένει στο Σαντατέρ και θεωρεί πως το 2.0 λτ. μοτέρ του νέου Civic Type R με τους 320 ίππους και τα 400 Nm ροπής θα χαρίσει στο πανάλαφρο Civic του εξαιρετική αναλογία κιλών/ίππων και φυσικά πάντα με την αξιοπιστία της Honda.

Διαβάστε επίσης: 310 άλογα για το ανανεωμένο Subaru WRX STI

Όπως μάλιστα ο ίδιος λέει «θα χρειαστεί να δημιουργήσω και να κατασκευάσω πολλά από τα εξαρτήματα που θα απαιτηθούν για την μετατροπή μόνος μου. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και θα απαιτήσει πολύ προσωπική εργασία».

Get it on Google Play Download on the App Store