Bugatti Jean-Pierre Wimille Veyron Edition

Το πρώτο ειδικό μοντέλο της σειράς «Les Legendes de Bugatti» που λανσάρει η Bugatti είναι η Jean-Pierre Wimille Veyron. Το όνομά της προέρχεται από τον οδηγό αγώνων Jean-Pierre Wimille, ο οποίος είχε κερδίσει τους αγώνες 24 Hours of LeMans το 1937 και το 1939. Η συλλεκτική αυτή έκδοση της Veyron θα παραχθεί σε μόλις 3 μονάδες και είναι εμπνευσμένη χρωματικά από τις παλιές αγωνιστικές Bugatti 57G Tank και 57C Tank που είχαν νικήσει τους αγώνες.

Έτσι εξωτερικά το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινήτου είναι βαμμένο στο σιέλ χρώμα «Bleu Wimille», ενώ σε σκούρο μπλε διακρίνονται τμήματα από το ανθρακόνημα που είναι κατασκευασμένο το αμάξωμα. Αντίστοιχοι χρωματικοί συνδυασμοί υπάρχουν και στο εσωτερικό με τις λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην πίστα του Le Mans. Παράλληλα υπάρχει η υπογραφή του εν λόγω οδηγού στα καθίσματα, στο κάλυμμα του ρεζερβουάρ και στα μαρσπιέ μαζί με το πορτραίτο του Wimille.  

Η Bugatti Jean-Pierre Wimille Veyron δεν φέρει κάποια μηχανική αλλαγή και τροφοδοτείται με τον 16κύλινδρο… μηχανοστάσιο W16 των 8.0 λίτρων ισχύος 1.200 ίππων και 1.500 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 408,84 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store