Koenigsegg One:1 το πιο δυνατό αυτοκίνητο παραγωγής

Μετά την Agera R η Koenigsegg επιστρέφει με το One:1, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης. To Οne:1 δεν διαφοροποιείται σημαντικά αισθητικά σε σχέση με την Agera αφού βασίζεται σε εκείνη, με την μοναδική διαφορά να εντοπίζεται στην εντυπωσιακή πίσω αεροτομή.

To νέο υπεραυτοκίνητο της Koenigsegg που θα κατασκευαστεί σε μόλις 6 μονάδες οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη προπωληθεί, οφείλει την ονομασία του στο αποτέλεσμα της αναλογίας ισχύος/βάρους του. Με 1.360 ίππους και 1.360 κιλά βάρος το One:1 είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής (έστω και εξαιρετικά περιορισμένης) ξεπερνώντας τους 1.318 ίππους του SSC Aero XT, ενώ αναμένεται να είναι παράλληλα και το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής με τελική 439 χλμ./ώρα, τίτλο που μέχρι πρότινος κατείχε η Bugatti Veyron Super Sport με 429,7 χλμ./ώρα ή το πιο πρόσφατο Hennessey Venom GT με τελική 435 χλμ./ώρα.

Το One:1 εφοδιάζεται με έναν V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 5.0 λίτρων που εκτός των 1.360 ίππων απόδοσης εντυπωσιάζει και με την ροπή των 1.371 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και ενός ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι πρώτες επίσημες μετρήσεις επιδόσεων. Πιο συγκεκριμένα η Koenigsegg αναφέρει ότι το One:1 επιταχύνει από στάση στα 400 χλμ./ώρα σε περίπου 20 δλ.(!) με τα κεραμικά δισκόφρενα να μπορούν να το ακινητοποιήσουν από αυτή την ταχύτητα σε μόλις 10 δλ.

Περισσότερα στοιχεία για το Koenigsegg One:1 θα διαθέτουμε μετά την επίσημη παρουσίασή του.

Get it on Google Play Download on the App Store