Μοναδικό «Ελληνικό» Opel Kadett pick up!

Το Opel Kadett μπορεί σε καμία από τις πέντε γενιές του αλλά και μετέπειτα ως Astra να μην λανσαρίστηκε σε pickup αμάξωμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Ένα από τα ελάχιστα που κυκλοφορούν στον κόσμο βρίσκεται στην χώρα μας και είναι ίσως το μοναδικό «ντόπιο» Kadett pickup διασκευασμένο από Έλληνα με πολύ μεράκι και αγάπη για το αυτοκίνητο.

Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα 5ης γενιάς ιδιόκτητο Opel Kadett sedan του 1989 το οποίο έχει διανύσει πάνω από 400.000 χλμ., εφοδιάζεται με 1.6 λτ. κινητήρα από δεύτερης γενιάς Opel Vectra και φέρει πρόσθετες μετατροπές (μπάρα θόλων, σπορ καθίσματα και τιμόνι κ.α.). Για τη «μεταμόρφωση» αφαιρέθηκε η οροφή, οι πίσω κολόνες και το καπό του πορτ μπαγκάζ, ενώ προστέθηκαν μπάρες για την ενίσχυση της ακαμψίας.

Το εμπρός τμήμα της καμπίνας για τον οδηγό και συνεπιβάτη διατηρήθηκε ακέραιο, όχι όμως και το λευκό χρώμα του αμαξώματος που βάφτηκε στα χρώματα παραλλαγής. Επίσης, ντύθηκε η καρότσα και χρειάστηκε να κοπεί μέρος των φτερών για να τοποθετηθούν μεγαλύτερα λάστιχα για «αγροτική» χρήση.     

Ευχαριστούμε Γιάννη για τις φωτογραφίες και καλό φόρτωμα!

Get it on Google Play Download on the App Store