Fiat Panda Elettra του 1992 πωλείται έναντι 18.750 ευρώ!

Τα παλιό Fiat Panda σίγουρα θα το γνωρίζετε όλοι, αυτό όμως που ίσως δεν θυμάστε είναι ότι είχε παρουσιαστεί και σε ηλεκτρική έκδοση το 1990. Ένα από τα λίγα αυτά μοντέλα που κατασκευάστηκαν, πωλείται μέσω αγγελίας στην απίστευτα υψηλή τιμή των 18.750 ευρώ. Το συγκεκριμένο Panda Elettra είναι μοντέλο του 1992 και έχει διανύσει μόνο 9.819 χιλιόμετρα.

Πληροφοριακά, ο ηλεκτροκινητήρας του είναι τοποθετημένος στο εμπρός τμήμα και οι παλιάς τεχνολογίας μπαταρίες ψευδαργύρου σιδήρου φωσφορικού άλατος (σήμερα χρησιμοποιούνται ιόντων λιθίου) καταλάμβαναν όλο το πίσω μέρος της καμπίνας και το πορτ μπαγκάζ. Το υπέρβαρο ηλεκτρικό Panda ζύγιζε 1.150 κιλά (έναντι 750 κιλά το στάνταρ μοντέλο) και η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ έφτανε τους 19 ίππους.

Για να φορτίσει πλήρως χρειαζόταν 7 ώρες και μπορούσε να διανύσει έως 200 χιλιόμετρα, ενώ η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 80 χλμ./ώρα. Τώρα μετά από 23 χρόνια, οι μπαταρίες σίγουρα θα έχουν χάσει την απόδοσή τους και θα χρειάζονται αντικατάσταση, οπότε η τιμή θα σκαρφαλώνει ακόμα πιο ψηλά.

Get it on Google Play Download on the App Store