To «ιδιόρρυθμο» Pininfarina Sergio concept

Από το σκίτσο που είχε δημοσιευθεί για το Pininfarina Sergio concept φαινόταν πως το εν λόγω σπορ αυτοκίνητο είχε πολύ «ιδιόρρυθμο» χαρακτήρα, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι επίσημες φωτογραφίες. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι έλλειψη παραθύρων και εμπρός παρμπρίζ, αλλά λόγω του ειδικού σχεδιασμού του εμπρόσθιου τμήματος αμαξώματος ο αέρας περνάει πάνω από τα κεφάλια των δύο επιβατών.

Για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ακαμψία του Pininfarina Sergio concept φροντίζει η πίσω δοκός, οι μικρές πόρτες που ανοίγουν σε γωνία 45 μοιρών και το μειωμένο βάρος κατά 150 κιλά σε σχέση με την Ferrari 458 spider στην οποία βασίζεται και μηχανικά. Έτσι εφοδιάζεται με τον V8 κινητήρα των 4.5 λίτρων ισχύος 570 ίππων με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οι επιδόσεις που προσφέρει κόβουν την ανάσα, αφού χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.  

Το Pininfarina Sergio concept, το οποίο έχει σχεδιαστεί στη μνήμη του αξέχαστου και διάσημου σχεδιαστή αυτοκινήτων Sergio Pininfarina έχει μήκος 4.550 χιλιοστά, πλάτος 1.940 χλστ., ύψος 1.140 χλστ. και ζυγίζει μόνο 1.280 κιλά. 

Get it on Google Play Download on the App Store