Νέο Tesla Model 3 με 115.000 παραγγελίες σε 24 ώρες!

Η Αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και πολυτελείας, η Tesla παρουσιάζει το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο της από το 2008 που λανσάρισε το 2θέσιο σπορ Tesla Roadster. Πρόκειται για το πιο προσιτό μοντέλο της μάρκας, το Tesla Model 3, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται στις αρχές του 2017 με αρχική τιμή τα 35.000 δολάρια (30.740 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 24 ώρες από τα αποκαλυπτήριά του, η Tesla έλαβε 115.000 προπαραγγελίες με 1.000 δολάρια για το «κλείσιμο».

Το entry level μοντέλο της Tesla μοιάζει σαν ένα μικρότερο Model S, αλλά με τη μάσκα του SUV Model X. Ο σχεδιασμός του αμαξώματός του είναι πολύ όμορφος και σπορ, με το χαμηλό ρύγχος χωρίς μάσκα, το τοξοειδές προφίλ και την υπερυψωμένη ουρά με το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ.

Το εσωτερικό είναι άκρως λιτό σχεδιαστικά, αφού όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου γίνονται μέσω της τεράστιας οθόνης αφής. Σύμφωνα με τη μάρκα θα προσφέρει παράλληλα μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό του από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Από πλευράς επιδόσεων, το Model 3 θα είναι ταχύτατο, αφού το πιο… αργό μοντέλο θα επιταχύνει στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Παράλληλα η αυτονομία του θα φτάνει τουλάχιστον τα 215 μίλια (346 χλμ.).

Στον εξοπλισμό όλων των εκδόσεων θα περιλαμβάνονται στάνταρ -εκτός άλλων- το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot της μάρκας, καθώς και το σύστημα ταχείας φόρτισης Supercharger, που θα φορτίζει τις μπαταρίες σε πολύ γρήγορο χρόνο. Περισσότερες όμως τεχνικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν.

Get it on Google Play Download on the App Store