Η αστυνομία της Αλβανίας παρέλαβε 11 ηλεκτρικά VW e-Golf

Ο υπουργός Εσωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, Saimir Tahiri παρουσίασε το νέο «πράσινο» στόλο των 11 ηλεκτρικών Volkswagen e-Golf που θα πλαισιώσουν την αστυνομία, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι το κόστος κίνησης για 100 χιλιόμετρα, ισοδυναμεί (στην Αλβανία) με φλιτζάνι καφέ. Ενδεικτικά, ένας καφές κοστίζει περίπου 120 Λεκ Αλβανίας, δηλαδή 0,86 ευρώ.

Η Αλβανία είναι η 5η χώρα στην Ευρώπη με ηλεκτρικά περιπολικά στον στόλο της, ωστόσο υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Αυτό είναι ότι δεν υπάρχουν σταθμοί φόρτισης στις πόλεις της Αλβανίας και έτσι τα ηλεκτρικά e-Golf θα πρέπει να φορτίζουν στα αστυνομικά τμήματα, με αποτέλεσμα να έχουν περιορισμένη ακτίνα δράσης. Επίσης, η μέγιστη ταχύτητά τους είναι πολύ χαμηλή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ηλεκτροκινητήρας του e-Golf αποδίδει 115 ίππους και 270 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά 140 χλμ./ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων – λιθίου χωρητικότητας 26,5 kWh, ενώ η  αυτονομία φτάνει τα 175 χιλιόμετρα ανάλογα με την συνθήκες οδήγησης. Στην πρόσφατη Έκθεση του Παρισιού, παρουσιάστηκε το e-Golf με μεγαλύτερη αυτονομία 300 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store