Audi S7 Sportback στις υπηρεσίες της αστυνομίας!

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας παρέλαβε ένα ειδικά εξοπλισμένο και διαμορφωμένο Audi S7 Sportback, το οποίο όμως δεν προορίζεται για επιχειρησιακούς σκοπούς και για να κυνηγά τους παράνομους πολίτες, αλλά θα χρησιμοποιηθεί για να προσεγγίσει την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα το νεότερο πληθυσμό.

Παράλληλα για να ξεχωρίζει στο δρόμο, είναι διακοσμημένο με καρό αυτοκόλλητα αποχρώσεων λευκού – μπλε και διάφορα ακόμα διακριτικά της αστυνομίας, τα οποία επέλεξαν οι φίλοι τις Audi Αυστραλίας μέσω της σελίδας του Facebook. Το συγκεκριμένο Audi S7 Sportback δεν αγοράστηκε από την αστυνομία, αλλά δόθηκε δωρεάν από την αντιπροσωπεία της Audi για 12 μήνες, αντικαθιστώντας το Audi RS4 Avant.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Αυστραλίας, Andrew Doyle δήλωσε ότι: «Το Audi S7 Sportback διαθέτει μια εντυπωσιακή παρουσία, χάρη στον σοφιστικέ του σχεδιασμό και τον ήχο του twin-turbo V8 κινητήρα και γι’αυτό είναι ιδανικό για να κάνει εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.»

Πληροφοριακά, ο κινητήρας των 4.0 λτ. του Audi S7 Sportback αποδίδει 450 ίππους και 550 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Κρίμα πάντως που δεν θα χρησιμοποιηθεί για ταχείες καταδιώξεις.

Get it on Google Play Download on the App Store