Κουίζ: Ποιας μάρκας είναι το σπορ σεντάν των 365 ίππων;

Με την πρώτη όψη και χωρίς τα σήματα και λογότυπα στο αμάξωμά του, είναι ίσως δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιο μοντέλο πρόκειται, από την στιγμή μάλιστα που σπάνια θα το δει κανείς να κυκλοφορεί σε δρόμους της Ευρώπης. 

Πρόκειται για το Genesis G80 της Hyundai, το οποίο παρουσιάζεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στη νέα σπορτίφ έκδοση G80 3.3T Sport. Το δυναμικό μεγάλο σεντάν εφοδιάζεται με νέο κινητήρα άμεσου ψεκασμού βενζίνης V6 twin-turbo 3.3 λίτρων ισχύος 365 ίππων και 376 Nm ροπής από τις μόλις 1.300 σ.α.λ.. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων που συναντάται και στα Genesis G80 με τους κινητήρες των 3.8 λτ. και 5.0 λτ. ισχύος 311 και 420 ίππων αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο κουπέ Hyundai των 350 ίππων στο Nürburgring

Εξωτερικά την σπορτίφ εμφάνισή του ενισχύουν διάφορα στοιχεία, όπως είναι το σκούρο χρώμιο που συναντάται στη μάσκα, γύρω από το πλαίσιο των παραθύρων και χαμηλά στις πόρτες, οι πιο δυναμικού σχεδιασμού προφυλακτήρες και οι τέσσερις οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων. Παράλληλα, εξοπλίζεται με σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό του G80 3.3T Sport υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις με ραφές σε απόχρωση χαλκού, διακοσμητικά από γνήσιο ανθρακόνημα και αλουμινένια πεντάλ. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- σύστημα infotainment με οθόνη αφής 9,2 ιντσών, ηχοσύστημα Lexicon με 17 ηχεία, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, περιμετρικές κάμερες κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store