Από αφεντικό… διευθυντής ο Akio Toyoda

Η Toyota ετοιμάζεται να εισέλθει στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και για να το κάνει αυτό θα συστήσει μία νέα υπομάρκα, αποκλειστικά για μοντέλα μηδενικών ρύπων και διευθυντής της θα είναι το ίδιο το αφεντικό και εγγονός του ιδρυτή της Toyota, ο κύριος Akio Toyoda.

Οι Ιάπωνες είναι λαός που φημίζεται για την εργατικότητά του, την επιμονή του και την αποτελεσματικότητά του και η αυτοκινητοβιομηχανία τους αποδεικνύει τα παραπάνω. Και τώρα έρχεται ακόμη ένα γεγονός να μας αποδείξει πως η δουλειά είναι για όλους, ακόμη και για το αφεντικό και εγγονό του ιδρυτή της μάρκας, που αποφασίστηκε πως θα είναι ο διευθυντής της νέας υπομάρκας η οποία θα συσταθεί με μοναδικό σκοπό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Η Toyota τα βάζει με BMW M και Mercedes-AMG

Ο Akio Toyoda κρατά τα ηνία της ιαπωνικής μάρκας εδώ και 8 περίπου χρόνια, ενώ θα πλαισιωθεί από τους Mitsuhisa Kato και Shigeki Terashi (αντιπρόεδροι της Toyota) και από τον επικεφαλής μηχανικό Koji Toyoshima, που μέχρι σήμερα ήταν υπεύθυνος για τα Prius.

Σκοπός της αναδιάρθρωσης αυτής είναι η εταιρεία να φέρει σε πέρας, στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, την κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ικανών να πρωταγωνιστήσουν στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

Get it on Google Play Download on the App Store