Προκλητική αύξηση 80% στα διόδια Κορίνθου-Πατρών

Προκλητική η Ολυμπία Οδός Α.Ε. ανακοίνωσε πως η ολοκλήρωση της Κορίνθου–Πατρών θα φέρει αναθεώρηση των τιμών των διοδίων προς τα πάνω αλλά και αύξηση των σταθμών, καθώς λέει πως οι οδηγοί μέχρι σήμερα πλήρωναν χαμηλό αντίτιμο επειδή ο δρόμος δεν ήταν έτοιμος. Φυσικά δεν θα έπρεπε να πληρώνουν καν για έναν δρόμο που δεν είναι έτοιμος.

Σύμφωνα με στελέχη της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. το κόστος διοδίων του αυτοκινητοδρόμου θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω καθώς μέχρι σήμερα οι οδηγοί πληρώνουν χαμηλότερα διόδια, αφού ο δρόμος δεν είναι έτοιμος.

Δείτε επίσης: Στα διόδια Ακτίου ταΐζουν αλεπουδίτσα (+video)

Έτσι το συνολικό κόστος των διοδίων για τα ΙΧ από την Ελευσίνα ως το Ρίο θα είναι 11,5 ευρώ από 6,40 που είναι σήμερα, μιας και εκτός από την Ελευσίνα και τον Ισθμό θα δημιουργηθούν τρεις σταθμοί διοδίων στο Κιάτο, τον Ελαιώνα, και το Ρίο.

Όσον αφορά τις εργασίες, στα τέλη Μαρτίου θα είναι σχεδόν έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών, στο 88% του συνολικού του μήκους, καθώς θα απομένουν ακόμη τέσσερα δύσκολα σημεία τα οποία θα είναι έτοιμα τον Αύγουστο.

Το έργο περιλαμβάνει 29 ανισόπεδους κόμβους, 29 σήραγγες μήκους 25,6 χιλιομέτρων, 80 γέφυρες, 242 διαβάσεις και 6 σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων και το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Τέλος τα διόδια για κάποιους. Δείτε ποιοι δεν θα πληρώνουν

Μετά τον Μάρτιο θα συνεχιστούν οι εργασίες σε τέσσερα «δύσκολα» σημεία μεταξύ άλλων στο Δερβένι, τα Αραχωβίτικα και τον κόμβο του Ρίου. Οι εργασίες στα σημεία αυτά θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, εκτός από τον κόμβο του Ρίου που θεωρείται «πολυκόμβος» και θα παραδοθεί στα τέλη του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store