H Ford μας δείχνει γιατί το hangover δεν πάει με την οδήγηση (+video)

Εν όψει και των εορτών, η Ford δημιουργεί μια ειδική στολή που προσομοιώνει τον πονοκέφαλο, το αίσθημα κόπωσης και την αδυναμία που αισθάνεται κάποιος όταν έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.


Η ειδική στολή της Ford ονομάζεται «Hangover Suit» ζυγίζει πάνω από 17 κιλά και αποτελείται από ένα ειδικό γιλέκο, βαράκια στους καρπούς και τους αστραγάλους, καπέλο, γυαλιά με ειδικό φωτισμό και ακουστικά. Όλα αυτά μαζί προσομοιώνουν τα κλασικά συμπτώματα της κόπωσης, της ζαλάδας, του πονοκέφαλου και της δυσκολίας συγκέντρωσης που προκαλεί το hangover.

Διαβάστε ακόμα: Το εντυπωσιακό «Εργοστάσιο Καιρού» της Ford

Ακόμα και όταν οι οδηγοί δεν υπερβαίνουν το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο εξίσου υψηλό με ένα μεθυσμένο οδηγό, καθώς λόγω αϋπνίας τα αντανακλαστικά τους είναι μειωμένα και οι χρόνοι αντίδρασης μεγαλύτεροι.

«Υπάρχει έντονη κοινωνική πίεση να αποτρέψουμε όσους μπαίνουν στον πειρασμό να οδηγήσουν μεθυσμένοι μετά από μία βραδινή έξοδο. Αλλά πολλές φορές, όσοι οδηγούν το επόμενο πρωί, ταξιδεύουν μόνοι,» δηλώνει ο Manager του προγράμματος Ford Driving Skills for Life, Jim Graham. «Το Hangover Suit δείχνει πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το hangover και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για όλους τους υπόλοιπους οδηγούς, επιβάτες και πεζούς»

Δείτε ακόμα: Νέο Ford Fiesta: Κινητήρες, εκδόσεις και όλες οι λεπτομέρειες

Η δημιουργία του Hangover Suit από τη Fordεντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ford Driving Skills for Life», μέσω του οποίου η Ford προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση για νέους οδηγούς. Μέχρι το τέλος του 2016, αυτό το πρόγραμμα θα έχει εκπαιδεύσει πάνω από 20.000 οδηγούς σε 13 χώρες στην Ευρώπη.

Δείτε το video με το Hangover Suit της Ford.

Get it on Google Play Download on the App Store