Η Toyota «σώζει» την αυτοκινητοβιομηχανία

Μπορεί τελικά η απόφαση της Toyota να μοιραστεί την υβριδική της τεχνολογία να σημάνει αυτόματα και το σώσιμο πολλών ανταγωνιστών της οι οποίοι πασχίζουν με τους εκπεμπόμενους ρύπους του στόλου τους; Και αν ναι γιατί να το κάνουν αυτό οι Ιάπωνες; Μα για τα λεφτά φυσικά!

Δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για αλλαγή στρατηγικής όσον αφορά την υβριδική τεχνολογία της Toyota. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα είναι μία τεχνολογία η οποία αφορά αποκλειστικά τα μοντέλα της μάρκας, η οποία την εξελίσσει από κοινού με προμηθευτές οι οποίοι δεσμεύονται να μην παραχωρήσουν  σε τρίτους τεχνογνωσία και εξαρτήματα.

Δείτε ακόμη: Έτσι δουλεύει το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο της Toyota (+video)

Όμως αυτό θα αλλάξει καθώς η Toyota ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλά τα πλήρη συστήματα υβριδικής τεχνολογίας της σε ανταγωνιστές της. Δήλωση που έγινε μέσω του Toshiyuki Mizushima, επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης κινητήρων και μηχανικών μερών.

Έτσι η Toyota προσδοκά σε μία επικερδή από όλες τις απόψεις και για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές συνεργασία, καθώς έτσι θα αποσβέσει μέρος της επένδυσής της, ενώ θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα στρέψει περισσότερους κατασκευαστές προς την υβριδική τεχνολογία, βοηθώντας έτσι στην περαιτέρω εξάπλωσή της αλλά και στην ταχύτερη εξέλιξή της. Και φυσικά θα βοηθηθούν και οι ίδιοι οι αντίπαλοί της, καθώς θα μπορέσουν ευκολότερα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που απαιτούν χαμηλούς ρύπους.

Get it on Google Play Download on the App Store