Σκέψεις για αναβίωση του Honda S2000

Το Honda S2000 είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο στο σύντομο πέρασμά του κατάφερε να γράψει το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα στο βιβλίο της αυτοκινητικής ιστορίας, έχει φανατικό κοινό και στη Honda φαίνεται πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που το αναπολούν και θέλουν μία διάδοχη κατάσταση.

Το Honda S2000 παρουσιάστηκε το 1999 για να γιορτάσει η ιαπωνική μάρκα τα 50α της γενέθλια και η παραγωγή του σταμάτησε μετά από μία δεκαετία, ενώ πριν λίγες ημέρες κάπου στην Αυστραλία πουλήθηκε και ένα Honda S2000 του κουτιού.

Δείτε επίσης: Honda Civic Type R τα βάζει με Mercedes-AMG A45 (+video)

Από το 2009, οπότε και σταμάτησε η παραγωγή του και έπειτα, αρκετές φορές έχουμε ακούσει διάφορα για την αναβίωσή του. Από το ότι δεν πρόκειται να ξαναβγεί άλλο S2000 μέχρι το ότι θα είναι κουπέ και υβριδικό.

Αυτή τη φορά όμως το θέμα άνοιξε και πάλι από τον Jean-Marc Streng, ο οποίος είναι διευθυντής πωλήσεων της Honda στην Ευρώπη και δήλωσε πως «θα ήταν κάτι όμορφο να έχουμε αντικαταστάτη του Honda S2000, αν και οι παρούσες συνθήκες δεν ευνοούν κάτι τέτοιο. Τη Honda δεν την ενδιαφέρει η κερδοφορία από ένα τέτοιο αυτοκίνητο αλλά να δημιουργήσει χαρακτήρα και πρεστίζ».

Δείτε επίσης: Honda Civic ταπεινώνει Lamborghini (+video)

Προφανώς λοιπόν στην Honda έχουν στην άκρη του μυαλού τους την αναβίωση του S2000 και όταν θα κρίνουν πως είναι έτοιμοι οι ίδιοι και η αγορά για κάτι τέτοιο, τότε μάλλον θα το κάνουν. Εξάλλου αναβίωσαν ολόκληρο NSX, γιατί όχι και το S2000; Το θέμα όμως περισσότερο είναι αν θα επιστρέψει ως roadster ή ως κουπέ και αν θα παραμείνει πιστό στον hardcore χαρακτήρα με τον οποίο μας συστήθηκε.

Get it on Google Play Download on the App Store