Ημέρα σταθμός η σημερινή για την Honda

Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την Honda καθώς ανακοίνωσε πως η παραγωγή της έφτασε τα 100.000.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, νούμερο εξαιρετικά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως η παραγωγή αυτοκινήτων Honda ξεκίνησε το 1963.

Αν και η εταιρεία ιδρύθηκε πίσω στο 1948 ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην αυτοκίνηση το 1963 με την παραγωγή του Τ360, ενός μικρού επαγγελματικού οχήματος, ενώ συνέχισε με το S500 (το βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα), ένα αμιγώς σπορ αυτοκίνητο, roadster, το οποίο θεωρείται ο πρόγονος του S2000.

Το 1964 ήταν η χρονιά κατά την οποία η ιαπωνική μάρκα άρχισε να γιγαντώνεται, φτιάχνοντας την πρώτη της γραμμή παραγωγής αποκλειστικά για αυτοκίνητα στην πόλη Σαγιάμα της Ιαπωνίας. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο προστέθηκε και η παραγωγή του S600, διαδόχου του S500.

Δείτε ακόμη: Πωλείται σε δημοπρασία ένα Honda NSX σε άριστη κατάσταση

Από τότε μέχρι και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Η παραγωγική ικανότητα της ιαπωνικής μάρκας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ πλέον τα προϊόντα της απευθύνονται σε όλο τον κόσμο. Αυτά όμως που σηκώνουν το τεράστιο φορτίο των πωλήσεων αυτή τη στιγμή είναι τα Jazz, Civic, HR-V και CR-V. Σήμερα η Honda μετράει 34 εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων σε πέντε διαφορετικές ηπείρους. Εκτός της Ιαπωνίας έχει εργοστάσια στην Μαλαισία, στην Ταϋλάνδη, στην Ταϊβάν, στην Ινδονησία, στον Καναδά, στις Η.Π.Α., στο Πακιστάν, στην Αγγλία, στο Μεξικό, στην Βραζιλία, στην Τουρκία στην Ινδία, στην Κίνα και στην Νιγηρία.

Για το σημαντικό αυτό κατόρθωμα της Honda ο πρόεδρος και CEO της μάρκας Τακαχίρο Χατσίγκο δήλωσε «χάρη στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο η Honda έγινε ικανή να φτάσει την παραγωγή 100.000.000 οχημάτων. Όλα ξεκίνησαν από το πάθος του ιδρυτή της μάρκας μας για δημιουργία αυτοκινήτων που προσφέρουν ικανοποίηση αλλά και διευκολύνουν τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. Θα κάνουμε πάντα το καλύτερο για να προχωρήσουμε προς τη δημιουργία των επόμενων 100.000.000 αυτοκινήτων.».

Get it on Google Play Download on the App Store