Ο πρώτος Ευρωπαίος με Honda NSX

Χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες από την έναρξη παραγωγής του νέου Honda NSX για να πατήσει το ιαπωνικό supercar τους τροχούς του επί ευρωπαϊκού εδάφους προκειμένου να καταλήξει στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

Και ποιος είναι ο τυχερός που θα το καμαρώνει στο γκαράζ του και θα κάθετε στο αριστερό μπάκετ του για να το οδηγεί; Το ονοματεπώνυμό του είναι Claude Sage και μόνο τυχαίος δεν είναι. Βλέπετε πρόκειται για τον ιδρυτή και πρώην επικεφαλής της Honda Ελβετίας, ο οποίος μάλιστα είναι και μέλος του συλλόγου φίλων Honda NSX.

Δείτε επίσης: Εξαιρετικό Honda NSX πρώτης γενιάς προς πώληση

Ο ίδιος έχει εμπλακεί ενεργά στην εξέλιξη του πρωτότυπου NSX, πίσω στο 1984 το οποίο τελικά αποτέλεσε τη βάση για τη μετέπειτα δημιουργία της πρώτης γενιάς του Honda NSX.

Μάλιστα την παράδοση του αυτοκινήτου δεν την έκανε οποιοσδήποτε, αλλά ο κύριος Taku Kahasara, ο οποίος είναι πρόεδρος της Honda Γαλλίας.

Για την ιστορία να πούμε πως το Honda NSX είναι ένα υβριδικό supercar το οποίο εξοπλίζεται με έναν διπλοτούρμπινο βενζινοκινητήρα 3.5 λτ. V6 που σε συνδυασμό με τους δύο ηλεκτροκινητήρες (εμπρός) και τον ηλεκτροκινητήρα πίσω, αποδίδει 580 ίππους.

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στον ιδιοκτήτη του καλοτάξιδο και να ελπίσουμε πως δεν θα το έχει κλεισμένο σε κάποιο γκαράζ…

Get it on Google Play Download on the App Store