«Χτύπημα κάτω από τη μέση» από την κυβέρνηση για τα οχήματα σε ακινησία

Μέχρι σήμερα, όσοι κατέθεταν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και το έθεταν έτσι σε ακινησία, είχαν απαλλαγή από φόρο πολυτελούς διαβίωσης (εφόσον είναι πάνω από 2.0 λτ.) και τεκμήριο διαβίωσης, αφού αυτό δεν αποτελούσε φορολογητέα ύλη. Πλέον το σκηνικό αλλάζει με τη νέα υπουργική απόφαση.

Πλέον τα αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονται σε ακινησία, για πρώτη φορά θα αποτελέσουν φορολογητέα ύλη αλλάζοντας άρδην τα φορολογικά δεδομένα για τους κατόχους τους.

Δείτε επίσης: Το νέο περιοδικό του autogreeknews.gr

Συγκεκριμένα, στην η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2016-2017, στις εξαιρέσεις λαμβάνεται υπόψη και η κατοχή περισσότερων από δύο αυτοκινήτων, ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε καθεστώς ακινησίας.

Προφανώς λοιπόν ενδέχεται να γίνει και η καταγραφή των αυτοκινήτων σε ακινησία στο Περιουσιολόγιο και να φορολογηθούν ως πάγια περιουσιακά στοιχεία.

Αυτός είναι και ένας τρόπος του οικονομικού επιτελείου να βάλει τέλος στο φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας που παρατηρείται κάθε τέλος του χρόνου, με τον αριθμό των αυτοκινήτων σε ακινησία να υπολογίζεται περίπου στο 1.000.000.

Get it on Google Play Download on the App Store