Ο κόμβος Αμφιλοχίας είναι γεγονός. Δείτε τον από ψηλά (+videos)

Η ανατολική παράκαμψη της Αμφιλοχίας είναι πλέον γεγονός, καθώς και αυτό το τμήμα δόθηκε στην κυκλοφορία, ολοκληρώνοντας σιγά σιγά το παζλ της Ιόνιας Οδού, η οποία θα είναι έτοιμη το Μάρτιο του 2017. Ας δούμε από εναέριο video το νέο αυτοκινητόδρομο.

Τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού παρέδωσαν στην κυκλοφορία οι υπουργοί Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε για μία ακόμη φορά πως η Ιόνια Οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε επίσης: Χτύπημα κάτω από τη μέση από την κυβέρνηση σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες

Η Ιόνια Οδός είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για αυτήν την περιοχή της Ελλάδας που είναι από τις λιγότερο αναπτυγμένες σε όλη τη χώρα και αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου για την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.

Οι Νομοί που διασχίζει είναι οι Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων και αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση για την ανάπτυξη της περιοχής που θεωρείται σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη.

Φυσικά άμεσα ευνοημένη από τη λειτουργία του νέου κόμβου θα είναι και η ίδια η πόλη της Αμφιλοχίας, καθώς θα απαλλαχθεί από τα βαρέα οχήματα, την πυκνή κίνηση, τον θόρυβο και τα καυσαέρια που αυτά συνεπάγονται.

Δείτε στα παρακάτω videos τον εντυπωσιακό αυτοκινητόδρομο.

Πηγή: e-maistros

Get it on Google Play Download on the App Store