Πωλητήριο σε Alfa Romeo και Maserati;

Ο σχετικά νεοσύστατος όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles) φαίνεται πως τραβάει ζόρια, αφού τα χρέη του αρχίζουν και τον πνίγουν.  Μάλιστα, φήμες τον θέλουν να βάζει πωλητήριο σε Alfa Romeo και Maserati, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση.

Μεγάλα καράβια… μεγάλες φουρτούνες! Αυτό ισχύει όπως φαίνεται και στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ο όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles) αντιμετωπίζει δυσκολίες οι οποίες όπως φαίνεται προσγειώνουν ανώμαλα τους φίλους της Alfa Romeo και της Maserati.

Δείτε επίσης: Θα αγόραζες τρίκυκλη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στη μισή τιμή;

Και αυτό γιατί όπως λέει το ρεπορτάζ του οικονομικού περιοδικού Forbes, τα χρέη του ομίλου φτάνουν τα 7 δισ. ευρώ και οι Alfa Romeo και Maserati θα μπορούσαν εύκολα να θυσιαστούν, προκειμένου να γεμίσει αυτή η… τρύπα στα οικονομικά του ομίλου. Μάλιστα η εταιρεία Evercore ISI, η οποία ασχολείται με επενδυτικές ευκαιρίες, άλλαξε προσφάτως την κατάσταση του ομίλου FCA από «αρνητική» σε «θετική», χαρακτηρίζοντάς τον πλέον επενδυτική ευκαιρία…

Όπως και να έχει τα πράγματα σίγουρα δεν είναι ρόδινα για τον όμιλο, καθώς η Alfa Romeo μπορεί να είναι σε ανάκαμψη, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να ξεχρεώσει το 1 δισ. ευρώ που της κόστισε η νέα πλατφόρμα Giorgio (Giulia, Stelvio), η Fiat έχει μόλις δύο μοντέλα να την κρατάνε (500 και 500X) η Lancia είναι ανύπαρκτη και οι Chrysler-Jeep απλώς… κρατιούνται στη ζωή.

Διαβάστε ακόμη: Αγροτικό Alfa Romeo Giulia για γέλια και για κλάματα

Εμείς να υπενθυμίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα της Alfa Romeo σε τέτοιου είδους σενάρια. Βλέπετε είναι μία πολυπόθητη μάρκα και πλέον, όντως αποτελεί και επενδυτική ευκαιρία καθώς μοιάζει να ανακάμπτει, έχοντας στο πρόγραμμά της αρκετά νέα μοντέλα. Εκτιμούμε πως δύσκολα ο όμιλος FCA θα πωλούσε την Alfa Romeo, καθώς αποτελεί ένα από τα δυνατά του χαρτιά.

Φυσικά για τη Maserati δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο. Μένει να περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί και αν ο Marchionne θα πάρει θέση επισήμως στα δημοσιεύματα αυτά.

 

Get it on Google Play Download on the App Store