Πωλείται μια super αγωνιστική Porsche 911 GT1 για το δρόμο!

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε κορυφαία αγωνιστικά του παρελθόντος να βγαίνουν προς πώληση και παράλληλα, να έχουν και άδεια για χρήση στο δρόμο, όπως για παράδειγμα αυτή η μοναδική αγωνιστική Porsche 911 GT1 του 1997 που πωλείται στη Μεγάλη Βρετανία και αναμένεται να έχει τιμή με 7ψήφιο νούμερο…

Το παλμαρές της Porsche 911 GT1 που πωλείται από την Mark Donaldson στη Μεγάλη Βρετανία, είναι γεμάτο με συμμετοχές στους πλέον φημισμένους αγώνες, όπως ο πρώτος της αγώνας στις 4 ώρες του Χόκενχαϊμ του 1997 (8η θέση), οι 24 ώρες του Λε Μαν την ίδια χρονιά ή οι 24 ώρες της Νταϊτόνα το 1998.

Στη συνέχεια και στα τέλη του 1999, η εν λόγω Porsche 911 GT1 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και μέχρι και το 2005 βρέθηκε σε ακινησία, έως ότου βγει εκ νέου από την… αφάνεια και, ύστερα από μια ανακατασκευή του 3,2 λίτρων boxer κινητήρα της των 600 ίππων, να χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς σκοπούς.

Διαβάστε ακόμα: 723.000 ευρώ για μια μεταχειρισμένη Porsche 911 R;

Το 2010 το αυτοκίνητο βρήκε έναν νέο ιδιοκτήτη αφού πωλήθηκε σε έναν Ελβετό συλλέκτη, μέχρι τις αρχές του 2016 που πωλήθηκε στην Mark Donaldson. Η βρετανική εταιρεία συντήρησης, αποκατάστασης και πώλησης αγωνιστικών αυτοκινήτων, αποφάσισε να την μετατρέψει σε αυτοκίνητο δρόμου και έτσι, μετά από μια σειρά από τις απαραίτητες επεμβάσεις, της έδωσε και μια «πολιτική» υπόσταση.

Στην αγγελία της πώλησης αυτού του μοναδικού αγωνιστικού αυτοκινήτου δεν αναφέρεται η τιμή, ωστόσο εάν λάβουμε υπόψιν μας αντίστοιχα παραδείγματα του παρελθόντος, είναι δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store