Νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό Tesla με 780 άλογα!

Αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα το νέο αγωνιστικό ηλεκτρικό Tesla Model S, το οποίος με 780 άλογα και 0-100 σε 2,1 δευτερόλεπτα, είναι ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του πλανήτη. Το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό θα πάρει μέρος στο νέο Πρωτάθλημα Electric GT, στο οποίο θα συμμετάσχουν αποκλειστικά 20 αγωνιστικά Model S, προετοιμασμένα από 10 αγωνιστικές ομάδες.

Το Πρωτάθλημα Electric GT περιλαμβάνει 7 αγώνες σε φημισμένες πίστες στην Ευρώπη (Νίρμπουργκρινγκ, Άσσεν, Πολ Ρικάρντ, Βαρκελώνη κ.α.) και έχει σαν στόχο να αποτελέσει το μελλοντικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγός με Tesla σκοτώθηκε με το Autopilot σε λειτουργία

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μοντέλο, αυτό βασίζεται πάνω στην έκδοση P100D του Tesla Model S και φέρει μια νέα και ισχυρότερη εκδοχή του ηλεκτροκινητήρα της εταιρείας, με 780 άλογα ισχύος και 995 Nm ροπής, που το καθιστά ένα από τα πιο ισχυρά ηλεκτρικά του σήμερα.

Παράλληλα, η Tesla έχει προβεί σε μια σειρά από επεμβάσεις που έχουν μειώσει το βάρος κατά 500 κιλά σε σχέση με το πολιτικό μοντέλο, με αποτέλεσμα το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 2,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι επίσης αυξημένη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Ποιος διάσημος τραγουδιστής «σκοτώνει» τη Ferrari του;

Φυσικά, υπάρχουν και όλες οι απαραίτητες ενισχύσεις και προσθήκες που απαιτεί η αγωνιστική χρήση του αυτοκινήτου, αφού στο εσωτερικό έχει εγκατασταθεί ένα roll cage μαζί με αγωνιστικό κάθισμα για τον οδηγό, που έρχεται με την απαραίτητη αγωνιστικού τύπου ζώνης ασφαλείας. Παράλληλα, υπάρχει νέα ανάρτηση, φρένα και τροχοί, καθώς και ένα πλήρες αεροδυναμικό bodykit στο αμάξωμα του Model S.

Get it on Google Play Download on the App Store