BMW-Mercedes-Honda-Toyota-Hyundai μαζί!

Μπορεί κάποιες μάρκες να είναι αιώνιοι αντίπαλοι στο αυτοκινητικό γήπεδο, παρόλα αυτά κάποιες φορές πρέπει να ενωθούν για το κοινό καλό τους. Έτσι οι BMW, Mercedes, Hyundai, Honda και Toyota ενώνουν τις δυνάμεις του με τις Shell και Total για την υδρογονοκίνηση.

Δείτε επίσης: Μόνο στην Ελλάδα. Επικό τρολάρισμα σε παιδικό παρκάρισμα

Όπως και να το κάνουμε ζούμε σε καιρούς όπου η αυτοκίνηση αλλάζει ριζικά. Από τη μία τα αυτόνομα αυτοκίνητα που πάνε μόνα τους, από την άλλη τα ηλεκτρικά και τα εναλλακτικών καυσίμων, διαμορφώνουν ένα τοπίο το οποίο είναι πολύ ρευστό και ευμετάβλητο.

Προκειμένου να οχυρωθούν λοιπόν για το μέλλον οι BMW, Mercedes, Hyundai, Honda και Toyota, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της καθαρής μετακίνησης μέσω του υδρογόνου. Συμφώνησαν λοιπόν για την επένδυση 10.7 δισ. δολαρίων σε βάθος πέντε ετών, με τη συμμετοχή των πετρελαϊκών κολοσσών να φανερώνει τις προθέσεις τους για το μέλλον.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή μοιάζει απολύτως θετική για τις εναλλακτικές μορφές κίνησης, όσον αφορά τα αυτοκίνητα, καθώς μπορεί η ηλεκτροκίνηση να θεωρείται το μέλλον, όμως χρειάζονται πολλοί πόροι για την παραγωγή ρεύματος, ενώ και η κατασκευή των μπαταριών κάθε άλλο παρά οικολογική μπορεί να θεωρηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Έλληνας οδηγούσε Maserati και πόσταρε live video λίγο πριν το θάνατό του σε τροχαίο (video)

Το υδρογόνο όμως μπορεί να δώσει λύση σε αυτό, καθώς μπορεί να παραχθεί από εναλλακτικές πηγές, όπως αιολικά πάρκα για παράδειγμα, χωρίς να επιβαρύνει στο ελάχιστο το περιβάλλον.

Μένει λοιπόν να δούμε τι θα προκύψει από αυτή την γιγαντιαία συνεργασία.

Get it on Google Play Download on the App Store