(Δεν) είδε αστεράκια η Mustang… (+video)

Η νέα Mustang είναι για πολλούς το αμερικάνικο όνειρο ενσαρκωμένο σε τέσσερις τροχούς. Μάλιστα, μετά την απόφαση της Ford για την απόβαση της επί ευρωπαϊκού εδάφους πολλοί το έκαναν πραγματικότητα. Όμως ο Euro NCAP έκανε το όνειρο εφιάλτη με τα αποτελέσματά του καθώς η επίδοση της Mustang ήταν αρνητική έκπληξη.


Συγκεκριμένα το αμερικάνικο muscle car συγκέντρωσε μόλις δύο αστέρια, καθώς πήγε πολύ άσχημα στην προστασία παιδιών (32%) και στα συστήματα ασφάλειας (16%), ενώ καλή ήταν η επίδοσή της στον τομέα της προστασίας των πεζών με 64%.

Βλέπετε, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου αλλά και η σχεδίασή του, που δεν δίνει προτεραιότητα στους παραπάνω τομείς ασφάλειας. Εξάλλου στην προστασία επιβατών πήρε 72%, απόδοση αρκετά καλή.

Δείτε επίσης: Το αυτοκίνητο που έκανε δώρο ο Dwayne “The Rock” Johnson στον μπαμπά του

Πάντως, η Ford διευκρινίζει πως τα συγκεκριμένα αποτελέσματα βασίζονται στο μοντέλο πριν το πρόσφατο facelift (δείτε εδώ την ανανεωμένη Mustang). Μάλιστα η Ford επισημαίνει πως όσοι έχουν παραγγείλει το αυτοκίνητό τους μετά τον Μάιο θα πάρουν το νέο μοντέλο το οποίο θα πετύχει σίγουρα καλύτερες επιδόσεις, καθώς θα εφοδιάζεται με πολλά προηγμένα συστήματα ασφάλειας, τα οποία απουσιάζουν από το τωρινό μοντέλο.

Δείτε στο video που ακολουθεί πως συμπεριφέρθηκε το αμερικάνικο μοντέλο στις δοκιμασίες του Euro NCAP.

Get it on Google Play Download on the App Store