Toyota εναντίον VW: Ποια τερμάτισε πρώτη το 2016;

Αναμφίβολα η κόντρα ανάμεσα στις δύο εταιρείες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει εξελιχθεί σε αδυσώπητη και σκληρή. Πλέον, οι δύο κολοσσοί βαδίζουν κάθε χρόνο πολύ κοντά στην κούρσα για την πρωτιά και τα επίσημα νούμερα έβγαλαν νικητή.

Η Toyota ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το 2016 και τελικά η παραγωγή της δεν κατάφερε να περάσει αυτή του ομίλου VW. Έτσι, οι Γερμανοί κατάφεραν να ρίξουν τους Ιάπωνες από την πρώτη θέση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δείτε επίσης: Τριπλή προσπέραση που παγώνει το αίμα… (+video)

Συγκεκριμένα και με βάση τα επίσημα νούμερα που ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, ο όμιλος VW κατασκεύασε 10.312.400 αυτοκίνητα το 2016, τη στιγμή που το νούμερο αυτό για την Toyota ανήλθε στα 10.213.486 αυτοκίνητα. Όσον αφορά λοιπόν στην παραγωγή, οι δύο εταιρείες είναι πολύ κοντά, με περίπου 100.000 μονάδες να τις χωρίζουν.

Η Toyota όμως έχασε την πρώτη θέση που είχε και μάλιστα από έναν λαβωμένο όμιλο VW λόγω dieselgate. Οι πωλήσεις στην Κίνα βοήθησαν πολύ τον γερμανικό κολοσσό καθώς σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Φυσικά όταν λέμε όμιλος VW μετράμε πωλήσεις Audi, VW, SEAT, Skoda, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini. Από την πλευρά της η Toyota έχει επίσης τη Lexus, την Daihatsu και την Hino (ελαφρά επαγγελματικά). Στην τρίτη θέση τερμάτισε και πάλι ο όμιλος General Motors.

Get it on Google Play Download on the App Store