Απίστευτο: Με 2,9 ευρώ διανύσαμε 100 χιλιόμετρα!

Θα πιστεύατε ποτέ ότι με λιγότερο από 3 ευρώ μπορείτε να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο διανύοντας 100 χιλιόμετρα σε πόλη, βουνό και εθνική οδό; Και όμως, όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι πραγματικότητα, όπως διαπιστώσαμε στο νέο τεστ κατανάλωσης που κάναμε με αυτοκίνητο φυσικού αερίου (το VW eco up!).

Με οποιοδήποτε άλλο καύσιμο αλλά και μέσο μετακίνησης το κόστος θα ήταν διπλάσιο έως και τριπλάσιο. Για παράδειγμα ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο βενζίνης θα χρειαζόταν περίπου 10 ευρώ, ένα ντίζελ γύρω στα 6 ευρώ, ενώ ακόμα και ένα «παπάκι» θα κόστιζε περισσότερο σε καύσιμο. Εκτός από την χαμηλή κατανάλωση, το φυσικό αέριο υπερέχει σημαντικά και σε τιμή, αφού 1 κιλό CNG κοστίζει 0,869 ευρώ (στο πρατήριο της Fisikon στην Ανθούσα), την στιγμή που η τιμή της βενζίνης είναι στα 1,460 €/λτ. και του πετρελαίου κίνησης στα 1,221 €/λτ. (τιμές που ανακοίνωσε στις 29/6/2017 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Καταναλωτή). Παράλληλα τα πρατήρια φυσικού αερίου γίνονται όλο και περισσότερα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας μας.

Διανύσαμε 120,6 χλμ. με κόστος μόλις 3,56 ευρώ!

Με το ανανεωμένο eco up! διανύσαμε την ίδια μέρα 120,6 χλμ. κινούμενοι σε διάφορους τύπους των διαδρομών. Αφετηρία ήταν ο σταθμός ανεφοδιασμού EKO-Fisikon στη Νέα Φιλαδέλφεια για γέμισμα με φυσικό αέριο. Κατόπιν μπήκαμε στην Αττική Οδό με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Από εκεί κατευθυνθήκαμε μέσω της Λ. Μαραθώνος στο Μαραθώνα και κάναμε μια στάση στο φράγμα του Μαραθώνα. Μετά την υπέροχη αυτή ορεινή διαδρομή φτάσαμε στην Άνοιξη, ακολουθήσαμε την Λ. Θησέως, Ελ. Βενιζέλου και τη Λ. Κηφισίας. Κατόπιν κατεβήκαμε την Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, Λ. Βασιλίσσης Όλγας και την Λ. Συγγρού με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί ανεβήκαμε την Λ. Κηφισού και πήγαμε στον σταθμό ανεφοδιασμού στη Ν. Φιλαδέλφεια για φουλάρισμα και μέτρηση.

Δείτε ακόμα: Όλα τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο συγκριτικά με τα βενζίνης

Μετά από τη διαδρομή των 120,6 χλμ., η αντλία του φυσικού αερίου σταμάτησε στα 4,05 κιλά και στα 3,56 ευρώ, όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες (χιλιομετρητή και αντλία). Ποσά που αντιστοιχούν με κατανάλωση φυσικού αερίου 3,35 kg/100 χλμ. και κόστος 2,95€/100 χλμ. Εδώ να σημειώσουμε ότι ακολουθούσαμε την ροή της κυκλοφορίας και οδηγούσαμε σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση.

eco up!: Το πιο οικονομικό Volkswagen

Το VW eco up! με το οποίο πραγματοποιήσαμε το τεστ κατανάλωσης φυσικού αερίου εφοδιάζεται με τον 1.0 λτ. κινητήρα απόδοσης 68 ίππων. Σύμφωνα με την VW η μεικτή του κατανάλωση είναι στα 2,9 κιλά/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 79 γρ./χλμ., ενώ εφοδιάζεται με δύο δεξαμενές φυσικού αερίου χωρητικότητας 11 κιλών, συν ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 10 λίτρων. Το eco up! παρουσιάζεται ασφαλές σε κάθε διαδρομή, ενώ ο κινητήρας του έχει μέτρια απόδοση στις χαμηλές στροφές και επιταχύνει σβέλτα το αυτοκίνητο από τις περίπου 2.500 σ.α.λ. και άνω. Η τιμή πώλησής του ξεκινά από τα 13.130 ευρώ χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις στον εξοπλισμό.

Διαβάστε ακόμα: Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 17,6 ευρώ για καύσιμα!

Get it on Google Play Download on the App Store