Toyota: Η μάρκα αυτοκινήτων που αξίζει περισσότερο παγκοσμίως

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εταιρεία BrandFinance παρουσίασε τη μελέτη της σχετικά με την αξία κάθε εταιρείας, ανεξαρτήτως πεδίου δράσης αυτών. Φυσικά οι εταιρείες αυτοκινήτου δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση και πρώτη εξ αυτών είναι και πάλι η Toyota.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη του BrandFinance την οποία μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά, η Toyota κοστίζει 46,255 δισ. δολάρια και βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες αυτοκινήτου, αφήνοντας δεύτερη την BMW (37,124 δισ. δολάρια) και τρίτη την Mercedes-Benz (35,544 δισ. δολάρια).

Δείτε επίσης: Πρώτη στον κόσμο σε αναζητήσεις η Toyota

Αξίσει να σημειώσουμε πως ο όμιλος VW, ο οποίος είναι πρώτος σε παραγωγή στον κόσμο πλέον, τερμάτισε τέταρτος στη σχετική λίστα και κοστολογείται στα 25,014 δισ. δολάρια, έχοντας πολύ κοντά τη Nissan στα 24,768 δισ. δολάρια. Ακολούθησαν η Ford στα 22,432 δισ. δολάρια και η Honda 21,318 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά την γενική κατάταξη, η Toyota έχασε μία θέση σε σχέση με πέρυσι, ούσα πλέον στην 12η θέση, μία θέση έχασε και η Mercedes-Benz ενώ δύο θέσεις έχασε η BMW. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως πρώτη εταιρεία στον κόσμο, σύμφωνα πάντα με την μελέτη της BrandFinance είναι η Google, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση την Apple, η οποία είναι πλέον δεύτερη με αξία 109.470 δισ. δολάρια και 107.141 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store