Επετειακό Dodge Challenger με 485 άλογα σε 160 αριθμημένα κομμάτια

Η Mopar, το τμήμα βελτίωσης και αξεσουάρ της Chrysler, γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της και παρουσιάζει μια νέα επετειακή έκδοση του Dodge Challenger που θα προσφερθεί σε 160 αριθμημένες μονάδες, 80 σε ένα ειδικό ασημί χρώμα και άλλες 80 σε ένα επίσης επετειακό μπλε χρωματισμό αμαξώματος.

Η νέα επετειακή έκδοση 80th Anniversary του Challenger, εκτός από τους δύο specialχρωματισμούς ξεχωρίζει και με το μαύρο χρώμα στο καπό, την οροφή και την πόρτα του πορτ-μπαγκάζ, τα λογότυπα της Mopar, αλλά και με το μεγάλο powerdomeπάνω στο καπό. Σημαντικό στοιχείο μοναδικότητας αποτελεί το γεγονός ότι τα αμαξώματα έχουν βαφτεί στο χέρι, δίνοντας μια πινελιά αυθεντικότητας στην έκδοση.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Dodge Durango SRT με 475 άλογα και «καυτές» επιδόσεις (+video)

Επιπλέον των παραπάνω, το νέο επετειακό Challenger της Mopar διαθέτει μια νέα εξάτμιση στο πίσω μέρος από το SRT Hellcat, ειδικής σχεδίασης 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου, αλλά και μπάρα θόλων στο εμπρόσθιο μέρος. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα καθίσματα με τα λογότυπα της Mopar και τις ανοιχτόχρωμες ραφές.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, κάτω από το καπό του Challenger βρίσκεται ένας ισχυρός V8 6,4 λίτρων HEMI κινητήρας βενζίνης, με 485 άλογα ισχύος και 644 Nm ροπής. Η Mopar έχει τοποθετήσει μια νέα εισαγωγή και σε συνδυασμό και με το powerdome, υπόσχεται βελτίωση της «αναπνοής» του κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Έτσι έκλεψαν αυτοκίνητο μέσα από έκθεση (+videos)

H Dodge θα προσφέρει τα 160 αριθμημένα κομμάτια της επετειακής έκδοσης του Challenger μετά το δεύτερο μισό του 2017. Μαζί με το αυτοκίνητο, ο νέος του ιδιοκτήτhς θα πάρει ένα κιτ που αποτελείται από ειδικό βιβλιαράκι, πιστοποιητικό γνησιότητας της έκδοσης, αλλά και μπρελόκ, σήμα και καπάκια για τις βαλβίδες των ελαστικών με το λογότυπο της Mopar.

Get it on Google Play Download on the App Store