Δείτε ποιο είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2016

Το 2015 η Toyota Corolla ήταν το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στον πλανήτη. Αυτό όμως άλλαξε πλέον καθώς τη σκυτάλη πήρε ένα άλλο αυτοκίνητο μιας άλλης μάρκας… Ας δούμε λοιπόν ποιο είναι αυτό αλλά και πως διαμορφώθηκε η κατάταξη των πωλήσεων ανά μοντέλο.

Η Toyota Corolla τελικά δεν κατάφερε να τερματίσει και το 2016 πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως και παρέδωσε την σκυτάλη της στο Ford F-Series. Το αειθαλές και παραδοσιακά best seller στην αγορά της Β. Αμερικής, pick up μοντέλο της Ford, πέρασε την Toyota Corolla σε πωλήσεις το 2016 αφήνοντάς την δεύτερη, ενώ τρίτο τερμάτισε το VW Golf.

Δείτε επίσης: Αξιόπιστα μεταχειρισμένα, μικρομεσαία αυτοκίνητα

Στην πεντάδα με τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα στον πλανήτη, συναντάμε το κινέζικο Wuling Hongguang στην τέταρτη θέση και το Nissan X-Trail (στις Η.Π.Α. κάνει καριέρα ως Rogue) στην πέμπτη θέση. Το τελευταίο όμως πήρε τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου SUV στον κόσμο.

Αν τώρα δούμε τις πωλήσεις ανά κατηγορία, θα δούμε πως η δημοφιλέστερη κατηγορία πλέον είναι αυτή των SUV, κάτι που δικαιολογεί και την φρενίτιδα των εταιρειών να παρουσιάσουν μοντέλα στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς πλέον κατέχουν το 28,8% της αγοράς. Δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία είναι αυτή των μικρομεσαίων με 18,3% και τρίτη αυτή των μικρών με 12,2%.

Get it on Google Play Download on the App Store