Ποσό που… ζαλίζει για τη μια και μοναδική street-legal Ferrari FXX

Η Ferrari FXX Evoluzione κατασκευάστηκε από την ιταλική φίρμα σε 38 μόνο αυτοκίνητα για χρήση αποκλειστικά σε πίστα, όμως μια από αυτές, διασκευάστηκε από τον ίδια τη Ferrari κατ’ απαίτηση του ιδιοκτήτη της για χρήση σε δρόμο και πλέον, το αυτοκίνητο βρίσκεται προς πώληση στη Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε ακόμα: Έτσι κατασκευάζονται οι Ferrari

Η λίστα των αλλαγών που απαιτήθηκαν για να μπορέσει αυτή η Ferrari να κυκλοφορήσει στο δρόμο αποτελείται από τη νέα, πιο «μαλακή» ανάρτηση που ρυθμίζει μάλιστα την απόστασή της από το έδαφος, την προσθήκη πίσω φώτων φρένων, φλας αλλαγής πορείας και μεγάλης σκάλας φώτων, την τοποθέτηση κόρνας και χειρόφρενου στο εσωτερικό, αλλά και την αντικατάσταση των αγωνιστικών ελαστικών με λάστιχα για δρόμο.

Ο 6,3 λίτρων ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 850 ίππων παρέμεινε χωρίς καμία αλλαγή, όπως και το 6τάχυτο αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο. Οι απίστευτες επιδόσεις της FXX επίσης έχουν διατηρηθεί ατόφιες, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να υπολογίζεται στα 400 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Ρεκόρ πωλήσεων από τη Ferrari το 2016

Σήμερα, η πραγματικά μοναδική αυτή Ferrari βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία και πωλείται αντί ποσού 9.999.999 λιρών (11,7 εκατομμύρια ευρώ) από την εταιρεία Amari. Τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει είναι μόλις 2.092 και όλα τα τμήματά της είναι τα απολύτως αυθεντικά, αφού δεν έχει γίνει καμία απολύτως μετατροπή από τον πρώτο ιδιοκτήτη της.

Get it on Google Play Download on the App Store