Volvo: Τέλος τα diesel μετά το 2020

Με τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα να πληθαίνουν συνεχώς, φαίνεται ότι το μέλλον του diesel με τις αυξημένες εκπομπές NOx είναι εξαιρετικά δυσοίωνο και μάλιστα, εταιρείες όπως η Volvo βλέπουν αυτό να συμβαίνει πολύ σύντομα, σε τρία περίπου χρόνια από σήμερα.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του Προέδρου της Volvo, του κ. Hakan Samuelsson, στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, οι diesel κινητήρες θα αποτελέσουν παρελθόν μετά το 2020, αφού οι νέοι νόμοι για τις εκπομπές Οξειδίων του Αζώτου (NOx) στην Ευρώπη, θα καταστήσουν ασύμφορη την εξέλιξή τους.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Volvo V40 Cross Country T3

«Θα πρέπει να εξελίξουμε έναν diesel κινητήρα που θα εκπέμπει τα ίδια NOx με έναν βενζινοκινητήρα και παρότι αυτό μπορεί να γίνει, είναι πάρα πολύ ακριβό, κάτι που μακροπρόθεσμα είναι πολύ αρνητικό», δήλωσε ο κ. Samuelsson.

Πάντως, μέχρι και το 2020 λόγω της νομοθεσίας για τις εκπομπές CO2 (διοξείδια του αζώτου), που ορίζει ότι κάθε κατασκευαστής στην Ευρώπη θα πρέπει να έχει μέσο όρο εκπομπών CO2 95 γρ./χλμ., ο κ. Samuelsson τονίζει ότι το diesel θα συνεχίσει να υπάρχει και να έχει έναν σημαντικό ρόλο, αφού οι πετρελαιοκινητήρες έχουν χαμηλά CO2.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Volvo XC60: Από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Ωστόσο, με την εξέλιξη των ηλεκτρικών, από το 2020 και μετά οι diesel κινητήρες δεν θα έχουν μέλλον σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο της Volvo, εξ ου και το 2019 η εταιρεία θα βάλει στην αγορά το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο με μηδενικούς ρύπους. Μέχρι το 2025 μάλιστα, ο κ. Samuelsson αποκαλύπτει ότι όλα τα μοντέλα της θα έχουν μια τουλάχιστον ηλεκτρική έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store