Bentley, Porsche και Mustang στην Ελλάδα της κρίσης

Παρά την υψηλή φορολογία και το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, στη χώρα μας αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους νέα ακριβά, σπορ και super πολυτελή μοντέλα, αποδεικνύοντας ότι ο Έλληνας παραμένει λάτρης του αυτοκινήτου και δεν διστάζει να πληρώσει μια περιουσία (ας όψεται η υψηλή φορολόγηση…) για να αποκτήσει το αυτοκίνητο των ονείρων του.

Αναλύοντας λοιπόν τα στοιχεία των πωλήσεων του πρώτου διμήνου της χρονιάς, βλέπουμε ότι έχουν πωληθεί στην ελληνική αγορά 14 καινούργιες Porsche εκ των οποίων οι 11 είναι Macan, 1 Cayenne και από 1 718 Boxster και 718 Cayman. Επίσης, στις πωλήσεις του διμήνου συμπεριλαμβάνεται και 1 Bentley Continental GT, ένα αυτοκίνητο το οποίο μαζί με τους φόρους αγγίζει τα 400.000 ευρώ λιανικής τιμής.

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις το Φεβρουάριο λόγω όμως απόσυρσης

Από τη λίστα των πωλήσεων δεν απουσιάζουν και οι BMW M, αφού το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έχουν πωληθεί στην Ελλάδα 7 BMW M2 και 1 BMW M4. Αντίστοιχα, οι ταξινομήσεις περιλαμβάνουν και 1 BMW i8, το υβριδικό supercar των Γερμανών, αλλά και 4 λιμουζίνες BMW Σειρά 7.

Το αντίπαλο δέος της BMW M, η Mercedes-AMG έχει να επιδείξει τους πρώτους δύο μήνες του έτους ταξινομήσεις 1 Mercedes-AMG C 63, αλλά και 3 Mercedes-AMG A 45. Επίσης, ο Έλληνας αποδεικνύεται και λάτρεις των αμερικάνικων musclecars, αφού στο δίμηνο του 2017 έχουν πωληθεί στην Ελλάδα 8 Ford Mustang, όλες με τον 2,3 λίτρων EcoBoost κινητήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store