Το ταχύτερο Nissan GT-R στον πλανήτη με 2.500 PS (+video)

Στις Η.Π.Α. εδώ και κάποια χρόνια μαίνεται ένας άτυπος πόλεμος ανάμεσα σε βελτιωτικές εταιρείες, για το ποια θα είναι αυτή που θα καταφέρει να φτιάξει το πιο γρήγορο Nissan GT-R. Όπως φαίνεται λοιπόν η AMS τα κατάφερε καλύτερα από όλους κάνοντας ρεκόρ.

Και μάλιστα επιβλητικό ρεκόρ, καθώς το Nissan GT-R που… περιποιήθηκε φτάνοντάς το στα 2.500 άλογα, είναι το πρώτο στον κόσμο που κατέβηκε από τα 7,0 δλ. στο τέταρτο του μιλίου (400άρι) καθώς το ολοκλήρωσε σε μόλις 6,937 δλ. με ταχύτητα εξόδου στα 315 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα έγινε και το ταχύτερο τετρακίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο.   

Δείτε επίσης: Nissan GT-R με 3.000 ίππους στο δυναμόμετρο (+video)

Το Alpha G GT-R των 2.500 ίππων της AMS παρουσίασε διάφορα προβλήματα στον δρόμο για την κορυφή. Και αυτό γιατί θυσιάστηκαν δύο μοτέρ τα οποία δεν άντεξαν, ενώ χρειάστηκε αρκετός χρόνος μέχρι να βρεθεί τρόπος να φιλοξενηθούν οι δύο τεράστιες τουρμπίνες στο αυτοκίνητο.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως το ρεκόρ έγινε στους αγώνες drag TX2K17 στο Τέξας, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το Nissan GT-R της ETS με χρόνο 7,01 δλ.


Get it on Google Play Download on the App Store