Mazda: Επιστρέφει ο περιστροφικός κινητήρας αλλά όχι όπως φαντάζεσαι

Φαίνεται πως ο περιστροφικός κινητήρας δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για την Mazda, καθώς η ιαπωνική μάρκα βρίσκει πως έχει αρκετές δυνατότητες ακόμη και είναι διατεθειμένη να τον επαναφέρει σε μοντέλο όμως το οποίο δεν θα είναι σπορ αλλά υβριδικό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δήλωσε επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Mazda, Matsuhiro Tanaka, εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα σχετικά με την πιθανή μελλοντική χρήση του περιστροφικού κινητήρα. Ένα από αυτά είναι να τον δούμε τοποθετημένο σε μελλοντικό υβριδικό της μάρκας, ως μοτέρ το οποίο θα διευρύνει την αυτονομία. Και αυτό γιατί οι Ιάπωνες ανακάλυψαν πως με έναν σταθερό ρυθμό περιστροφής το μοτέρ αυτό είναι εξαιρετικά αποδοτικό και οικονομικό. 

Δείτε επίσης: Mazda RX-8 με μοτέρ για κλάματα…

Αυτό θα το πετυχαίνει λειτουργώντας ως γεννήτρια, η οποία θα φορτίζει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου, που με τη σειρά τους θα τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα του αυτοκινήτου.

Ο ίδιος ο κύριος Tanaka ολοκλήρωσε λέγοντας «εξελίσσουμε αυτή τη στιγμή ένα concept με υβριδική τεχνολογία, ενώ στην Ιαπωνία έχουμε ήδη το Mazda3 σε υβριδική έκδοση. Η τεχνογνωσία δεν μας λείπει. Γενικώς δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με τον περιστροφικό κινητήρα, μπορώ να πω όμως πως με αυτόν είναι εφικτή η χαμηλή κατανάλωση και οι επιδόσεις. Έχει δυνατότητες το συγκεκριμένο μοτέρ.».

Get it on Google Play Download on the App Store