Ο όμιλος PSA θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη

Φαίνεται πως η εξαγορά της Opel έχει ανοίξει την όρεξη στον γαλλικό όμιλο PSA (Citroen– DS– Peugeot) με τους Γάλλους να ανακοινώνουν πλέον πως εξετάζουν σοβαρά την επέκτασή τους και την κατάκτηση και άλλων ευρωπαϊκών αγορών χάρη στην Opel και την Vauxhall.

Ο όμιλος PSA, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πλέον στην Ευρώπη, πίσω από τον όμιλο VW, μετά και την εξαγορά της Opel έναντι 2,2 δισ. ευρώ, φαίνεται διατεθειμένος να διευρύνει τους ορίζοντές του και όχι άδικα. Σε πρώτη φάση, με την βοήθεια της Opel οι Γάλλοι θα αυξήσουν δραματικά το μερίδιό τους στην γερμανική αγορά, στην οποία παραδοσιακά δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο αγοράς, ενώ με την ύπαρξη της Vauxhall στην φαρέτρα τους θα αυξήσουν το μερίδιο και στην αγορά του Ηνωμένου Βασίλειου.

Δείτε επίσης: Δοκιμή Opel Adam 1.0 Turbo 115 PS

Όσον αφορά στον ενδεχόμενο κανιβαλισμό, ανάμεσα στα μοντέλα των μαρκών που διαθέτει ο όμιλος PSA, σύμφωνα με τον Jean-Philippe «δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, καθώς τα μοντέλα της κάθε μάρκας θα συμπληρώνουν το ένα το άλλο.».

Μένει λοιπόν να δούμε στην πράξη, πως θα καταφέρουν οι Γάλλοι να δημιουργήσουν τόσα μοντέλα και από διαφορετικές μάρκες, αποφεύγοντας τον εσωτερικό ανταγωνισμό και αν τελικά θα καταφέρουν να κατακτήσουν και άλλες αγορές στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store