Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Nissan GT-R;

Το Nissan GT-R είναι ένα από τα κορυφαία σπορ κουπέ μοντέλα των τελευταίων ετών, που κλέβει τις καρδιές των φίλων του αυτοκινήτου με τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του. Το αυτοκίνητο φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στην παραγωγή, όμως συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για το τεχνικό του υπόβαθρο, όσο και για τις επιδόσεις του στο δρόμο και την πίστα.


Στη χώρα μας, η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan προσφέρει την πιο πρόσφατη, ανανεωμένη εκδοχή του ιαπωνικού supercar στην έκδοση Black Edition και στην νεότερη Track Edition επιλογή. Στην Black Edition το GT-R διαθέτει σπέσιαλ 20άρες ζάντες, carbon αεροτομή και μαύρο/κόκκινο εσωτερικό με καθίσματα της Recaro, ενώ η δεύτερη έχει μια σειρά από βελτιώσεις από την Nismo, που προσφέρουν ακόμη πιο απόλυτα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Το ταχύτερο Nissan GT-R στον πλανήτη με 2.500 PS (+video)

Φυσικά, και στις δύο εκδόσεις του GT-R που προσφέρονται στη χώρα μας, παραμένει ο περίφημος κατασκευασμένος στο χέρι V6 biturbo βενζινοκινητήρας των 570 ίππων της Nissan, ο οποίος σε συνδυασμό με την τετρακίνηση εξασφαλίζει καταιγιστικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 2,8 δευτερόλεπτα).

Πόσο όμως κοστίζει στη χώρα μας το supercar της Nissan; Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, για το GT-R Black Edition το κόστος είναι 167.150 ευρώ, ενώ για το GT-R Track Edition το κόστος αγγίζει τα 182.650 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι αρκετά υψηλές (στην Ευρώπη το Track Edition κοστίζει κοντά στα 120.000 ευρώ) και φυσικά οφείλονται στην υψηλότατη φορολογία της Ελλάδας.

Δείτε ακόμα: Όταν ο παρκαδόρος δεν σε πιστεύει ότι έχεις Pagani (video)

Πάντως, στην περίπτωση που είσαστε ένας από τους -πολύ λίγους Έλληνες- υποψήφιους αγοραστές του Nissan GT-R, να σας ενημερώσουμε ότι με εκπομπές CO2 275 γρ./χλμ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας του νέου σας supercar θα σας κοστίσουν 1.023 ευρώ…


Get it on Google Play Download on the App Store