Audi όπως λέμε… Porsche – Έρχονται πιο κοντά!

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν Porsche και Audi προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στη συνεργασία τους, οι οποίες είναι ραγδαίες και περιλαμβάνουν από κοινού εξέλιξη σε πλατφόρμες, σε μία κοινή τεχνολογική πορεία για το μέλλον.

Φυσικά και οι δύο εταιρείες δηλώνουν πως τα αυτοκίνητά τους θα διατηρήσουν την μοναδικότητά τους με την Porsche μάλιστα να αναφέρει πως η κοινή χρήση πλατφόρμας σε αυτοκίνητα θα γίνει όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς δεν είναι όλα τα μοντέλα των δύο εταιρειών… συμβατά.

Διαβάστε ακόμη: Έρχονται Audi RS 5 Cabrio και Sportback με 450 ίππους

Οι CEO των δύο γερμανικών μαρκών, Oliver Blume και Rupert Stadler δήλωσαν πως έχουν ως στόχο «την από κοινού διαμόρφωση τεχνολογιών για το μέλλον προκειμένου οι δύο εταιρείες να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες όπου αυτές παρουσιάζονται και να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις».

Όπως γίνεται λοιπόν εμφανές από την παραπάνω δήλωση, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές συνέργειες στο άμεσο μέλλον από τις Audi και Porsche, με τον CEO της Porsche πάντως να ισχυρίζεται πως «θα είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς τις συνέργειες που θα κάνουμε με την Audi καθώς δεν θα αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων μας. Θα γίνει όπου αυτό είναι εφικτό. Μία Porsche πρέπει πάνω από όλα να είναι Porsche.».

Δείτε επίσης: Audi S1 μεταμορφώνεται σε άρμα μάχης 231 ίππων (+video)

Για την ιστορία να πούμε φυσικά πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες συνεργάζονται, καθώς έχει γίνει και στο παρελθόν στην κατηγορία των SUV. Όσον αφορά στο τι πρέπει να περιμένουμε από τα νέα αυτά δεδομένα, ήδη γνωρίζουμε πως η νέα Porsche 911 και το επόμενο Audi R8 θα μοιράζονται αρκετά μηχανικά μέρη.

Τα πρώτα κοινά μέρη πάντως από την συνεργασία των δύο εταιρειών δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε νωρίτερα από το 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store