Ηρωικοί Σέρβοι θα κάνουν 20.000 χιλιόμετρα σε 60 ημέρες με Yugo! (+video)

Δύο φίλοι και φοιτητές από το Νόβι Σαντ της Σερβίας, ο Νίνοσλαβ Τραϊκοβιτς και ο Τζορτζ Ιλτσέσιν θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου μια μοναδική περιπέτεια στο δρόμο, επιχειρώντας να κάνουν ένα ταξίδι από την πόλη του Becej της Σερβίας μέχρι τη Μογγολία και πίσω, οδηγώντας ένα Yugo!

Στόχος των δύο θαρραλέων φίλων είναι να φτάσουν μέχρι την Μογγολία μέσα σε ένα μήνα ακολουθώντας τη διαδρομή Σερβία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Ουκρανία-Λευκορωσία-Ρωσία και Μογγολία, επιστρέφοντας πάλι μέσα σε ένα μήνα από διαφορετική διαδρομή: Μογγολία-Καζακστάν-Ουζμπεκιστάν-Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία-Τουρκία-Βουλγάρια-Ρουμανία και τελικά Σερβία.

Δείτε ακόμα: 0-250 χλμ./ώρα με Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Το όλο εγχείρημα των 20.000 χιλιομέτρων από μόνο του είναι πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον όταν γίνεται πίσω από το τιμόνι ενός Yugo κατασκευής του 1989, το οποίο δεν είναι και το πιο άνετο και αξιόπιστο αυτοκίνητο που μπορείς να επιλέξεις για μια τέτοια διαδρομή.

Πάντως οι δύο νεαροί Σέρβοι δηλώνουν ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι μηχανικοί έλεγχοι και επεμβάσεις στο αυτοκίνητο που θα τους εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος. Παράλληλα, και οι δύο του εκπαιδεύτηκαν από ειδικό μηχανικό στο πως να πραγματοποιούν μόνοι τους όποιες εργασίες τυχόν απαιτηθούν ώστε το Yugo να συνεχίσει απρόσκοπτο το ταξίδι του.

Δείτε ακόμα: BMW M5 ντροπιάζει σε άνοιγμα Porsche 911 GT3 RS

Εμείς από την πλευρά μας τους ευχόμαστε να πραγματοποιήσουν χωρίς προβλήματα την περιπέτειά τους και να την ολοκληρώσουν μέσα στο χρόνο που έχουν θέσει. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα video για την προσπάθεια των δύο νεαρών Σέρβων που ήδη έχουν γίνει πολύ γνωστοί στην πατρίδα τους, στο οποίο δεν υπάρχει δυστυχώς μετάφραση από τα σέρβικα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store