Πότε έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο pick-up της Mercedes;

Η Mercedes X-Class είναι το πρώτο pick-up στην ιστορία της γερμανικής πολυτελούς φίρμας, το οποίο έρχεται για να ταράξει τα νερά της κατηγορίας, αφού είναι και το πρώτο premium pick-up στην ιστορία.

Προς το παρόν η Mercedes έχει δείξει την X-Class μόνο σε πρωτότυπη μορφή, η οποία όμως είναι πολύ κοντά σε αυτή του μοντέλου παραγωγής. Στα στοιχεία της, εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση και το εσωτερικό που θυμίζει επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes και όχι αγροτικό, ξεχωρίζει και το γεγονός ότι βασίζεται τεχνικά και μηχανικά πάνω στο Nissan Navara.

Αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο είναι μεν τύπου σκάλας, όμως η πίσω ανάρτηση έχει πιο «επιβατικές» καταβολές, αφού αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους. Επίσης, παρότι η Mercedes προς το παρόν έχει ανακοινώσει τη διάθεσή της X-Class μόνο με έναν turbodiesel V6 κινητήρα, αναμένεται στη γκάμα να υπάρχει και ο 4κύλινδρος 2,3 λίτρων dCi diesel του Navara.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Mercedes X-Class είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα μοντέλα που αναμένουμε μέσα στη χρονιά, με το λανσάρισμά του στη Ελλάδα να αναμένεται να γίνει στα τέλη της χρονιάς, όπως μας ενημέρωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της γερμανικής φίρμας. Αυτό, θα συμβεί αφού η Mercedes αποκαλύψει πλήρως το μοντέλο παραγωγής, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.

Διαβάστε ακόμα: 

Αποκάλυψη της νέας Mercedes A-Class σεντάν 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το supercar της Mercedes; 

Ξεκίνησε η διάθεση της νέας Mercedes GLA (τιμοκατάλογος)

 

Get it on Google Play Download on the App Store