Δωρεά 143 ασθενοφόρων προς το ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε μια νέα δωρεά στο χώρο της υγείας προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ύψους 14 εκατομμυρίων, η οποία καλύπτει μεταξύ άλλων την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια.

Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου.

Παράλληλα, η δωρεά περιλαμβάνει και τη ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ και ειδικότερα την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων που δρουν στην περιφέρει Αττικές, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον η δωρεά θα υποστηρίξει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής. 

Σε ό,τι αφορά στα οχήματα, αυτά θα διατεθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας. Τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα μέτρα κατά του diesel: Η Αγγλία ανακοινώνει απόσυρση για πετρελαιοκίνητα 

Diesel ή βενζίνη: Τι αγοράζει ο Έλληνας; 

Lada 2101 με εσωτερικό και κινητήρα από BMW! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store