Πόσα supercars έχουν πωληθεί στην Ελλάδα το 2017;

Η ελληνική φορολογία στο αυτοκίνητο είναι αυτή τη στιγμή στα ύψη, αφού όπως έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές, οι τιμές ιδίως των πολυτελών και γρήγορων αυτοκινήτων έχουν πραγματικά ξεφύγει στη χώρα μας, δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες σε σχέση με το όσο κοστίζουν αυτά τα μοντέλα στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σε πολλές περιπτώσεις πολύ ακριβών μοντέλων, ο φόρος αγγίζει ακόμα και το 50% της τελικής αξίας του αυτοκινήτου, κάτι που εν τέλει καθιστά ιδιαίτερα ασύμφορη την αγορά ενός τέτοιου είδους οχήματος στη χώρα μας, ακόμη και από τους… έχοντες και κατέχοντες.

Παρά όμως αυτή τη φορολογική ανισότητα, αλλά και την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν λείπουν και κάποιοι που δεν διστάζουν να καταθέσουν ένα πολύ σημαντικό ποσόν για να αγοράσουν ένα supercar με ελληνικές πινακίδες.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου 4μήνου του 2017, στην Ελλάδα έχουν πωληθεί 1 Nissan GT-R, 1 Audi R8 Spyder και 1 Bentley Continental GT. Επίσης, μέσα στο ίδιο διάστημα πήραν ελληνικές πινακίδες στη χώρα μας 1 Porsche 911 και 2 BMW i8. Το κόστος αυτών των αυτοκινήτων ξεπερνά τις 150.000 ευρώ το καθένα και ιδίως στην περίπτωση της Bentley, είναι δεδομένο ότι μιλάμε για 2πλάσιο ή και 3πλάσιο ακόμη ποσόν!

Πάντως αντιστοίχου τιμής αυτοκίνητα που δεν είναι όμως supercars, έχουν πωληθεί και άλλα στην Ελλάδα το 4μηνο του 2017, όπως είναι οι 8 νέες Mercedes S-Class και η 1 Mercedes-AMG C 63, οι 5 νέες BMW Σειρά 7 και οι 2 BMW M4, αλλά και οι 2 υβριδικές Porsche Cayenne. Σε κάθε περίπτωση και παρά αυτή τη φορολογική τρέλα που ισχύει στο χώρο του αυτοκινήτου, εμείς ευχόμαστε στους κατόχους τους να τα απολαύσουν και να τα χαίρονται!

Διαβάστε ακόμα: 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M6; 

Κόκκινος συναγερμός: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio πωλείται στην Θεσσαλονίκη 

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο pick-up της Mercedes;

Get it on Google Play Download on the App Store