Εξωφρενικά γρήγορο ηλεκτρικό καρτ (+video)

Όχι, δεν είναι ηχεία αυτά που βλέπεις στο εικονιζόμενο καρτ. Είναι πολύ απλά οι ανεμιστήρες που απαιτούνται για την ψύξη των μπαταριών που φέρει επάνω του το ηλεκτρικό καρτ της Daymak, το οποίο πραγματικά είναι πύραυλος, αφού κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 1,5 δλ.

Το C5 Blast όπως είναι η ονομασία του ηλεκτρικού καρτ της Daymak όταν το πρωοτείδαμε το περάσαμε για κάποια ιδιότυπη κατασκευή με πολλά ηχεία και κυριλέ πλαστικά. Με μια πιο προσεκτική ματιά είδαμε πως πρόκειται για ανεμιστήρες και έτσι μπήκαμε στον πειρασμό να ψάξουμε περί τίνος πρόκειται.

Και τελικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα ηλεκτροκίνητο καρτ, της καναδικής εταιρείας Daymak, το οποίο είναι εξωφρενικά γρήγορο καθώς η επιτάχυνσή του προκαλεί ίλιγγο αφού πιάνει τα 96 χλμ./ώρα από στα΄ση σε μόλις 1,5 δλ.

Το Daymak C5 Blast αντλεί την δύναμή του από έναν ηλεκτρικό κινητήρα 10 kW (13,6 ίππων δηλαδή), ενώ εφοδιάζεται με 12 ανεμιστήρες και  μπαταρία ιόντων λιθίου της Panasonic χωρητικότητας 2.500 Wh.

Μάλιστα δεν πρόκειται για κάποιο πρωτότυπο, καθώς το καρτ πωλείται ήδη στην τιμή των 60.000 δολαρίων. Μάλιστα διατίθεται και σε ποιο… ήπια έκδοση που κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. και όπως μπορείς να δεις και στο site της εταιρείας εδώ, κοστίζει πολύ φιθηνότερα (10.000 δολάρια).

Δείτε επίσης:

Σοβαρή υποψηφιότητα για «άχρηστος οδηγός του 2017» (+video)

Renault Clio RS μαθαίνει τι σημαίνει «πράσινη κόλαση» (+video)

Τον έσωσαν οι μπαριέρες (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store