H Mercedes ετοιμάζει νέους turbo κινητήρες 1.2 και 1.4 λίτρων

Η συνεργασία της Mercedes-Benz με την Renault-Nissan αναμένεται να επεκταθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια και πλέον, σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, πληροφορίες από το βρετανικό Autocar κάνουν λόγο για νέα μοτέρ βενζίνης με χωρητικότητα 1.2 και 1.4 λίτρων, που θα έρθουν με turbo και άμεσο ψεκασμό για να τοποθετηθούν στις μελλοντικές compact Mercedes.

Τα νέα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας που θα λάβουν τους νέους κινητήρες θα είναι οι επόμενες γενιές των A-Class, B-Class, GLA και CLA, που αναμένεται να αποκαλυφθούν το 2018 αρχικά με τη νέα γενιά της μικρομεσαίας A-Class. Παράλληλα, αυτούς τους κινητήρες θα λάβει και η πρώτη A-Class Sedan στην ιστορία που θα δούμε την ίδια χρονιά, αλλά και η νέα Mercedes GLB.

Τα νέα μοτέρ έχουν κωδική ονομασία «M282» και έχουν εξελιχθεί για να τοποθετηθούν σε εγκάρσια διάταξη, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να τα λάβουν οι μεγαλύτερες Mercedes. Μαζί τους θα δούμε και μια ολικά αναβαθμισμένη έκδοση των τωρινών 1.6 και 2.0 λίτρων μοτέρ της εταιρείας, που θα εφοδιάσουν τις πιο γρήγορες εκδόσεις των νέων compact Mercedes.

Διαβάστε ακόμα: 

Όλες οι νέες Mercedes του 2017-2018 

Ποιες Mercedes στην Ελλάδα κοστίζουν πάνω από 400.000 ευρώ; 

Δοκιμή Mercedes C 180 Cabrio 9G-TRONIC

Get it on Google Play Download on the App Store