Πέντε μοτέρ, 1.000+ PS, 2,3 εκ. ευρώ και ζωή 50.000 χλμ. για την ισχυρότερη Mercedes-AMG

Είναι γνωστό πως η Mercedes-AMG ετοιμάζει υπεραυτοκίνητο το οποίο θα είναι ότι πιο κοντά σε μονοθέσιο της F1 έχουμε δει ποτέ σε πολιτική μορφή, όσον αφορά στην τεχνολογία που θα κουβαλά στους τέσσερις τροχούς του. Πλέον έχουμε και κάποια πρώτα στοιχεία του, τα οποία μάλιστα είναι άκρως εντυπωσιακά.


Και αυτό γιατί, πέραν του ότι το γερμανικό hypercar θα έχει πάνω από 1.000 ίππους και θα στροφάρει έως και τις 11.000 σ.α.λ. μάθαμε επίσης πως θα εφοδιάζεται με πέντε μοτέρ. Το ένα από αυτά θα είναι βενζινοκινητήρας 1.6 λτ. τούρμπο, V6 ο οποίος προέρχεται από την F1. Λέγεται πως ο 1.600άρης κινητήρας αποδίδει 730 ίππους και έχει θερμική απόδοσή του έχει φτάσει στην κορυφαία τιμή των 43%

Αυτό το μοτέρ λοιπόν είναι συνδεδεμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας θα κρατά το τούρμπο σε διαρκή περιστροφή και ο άλλος θα αποδίδει 165 ίππους στο στρόφαλο. Την πεντάδα συμπληρώνουν δύο ακόμη ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός άξονα τα οποία αποδίδουν 120 ίππους έκαστο.

Το σασί του θα είναι από ανθρακονήματα, το κιβώτιο αυτόματο 8άρι και τα φρένα ανθρακοκεραμικά. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Mercedes-AMG συνολικά θα παραχθούν 275 μονάδες από το hypercar Project 1, το οποίο είναι ήδη sold out, κοστίζει περίπου 2.500.000 ευρώ και το μοτέρ του έχει διάρκεια ζωής 50.000 χλμ. (μετά θέλει rebuild). Η παγκόμσια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store