«Μνημονιακά διόδια» στην Εγνατία Οδό

Ακόμη και το πόσα διόδια θα πληρώνουμε στους δρόμους της χώρας μας αποτελεί προαπαιτούμενο στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στους δανειστές. Δείτε πόσοι σταθμοί διοδίων αναμένεται να λειτουργήσουν στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.

Η Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση) των κυρίων Τσακαλώτου – Σπίρτζη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. στις 29 Μαΐου, προβλέπει εγκατάσταση διοδίων (σύμφωνα με την απαίτηση και των υποψήφιων επενδυτών), οι οποίοι έχουν διαμηνύσει στο ΤΑΙΠΕΔ, το ατελέσφορο της διαγωνιστικής διαδικασίας εάν δεν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός με τα διόδια. Στο πλαίσιο της παραχώρησής του αυτοκινητοδρόμου σε ιδιώτες επενδυτές (οι δεσμευτικές προσφορές εκτιμώνται αρχές του 2018) θα λειτουργήσουν συνολικά δεκαοκτώ μετωπικοί σταθμοί διοδίων (μαζί με τους τέσσερις στους κάθετους άξονες) και 20 πλευρικοί σταθμοί.

Η απόφαση για την εγκατάσταση των σταθμών εκκρεμούσε για πολύ καιρό καθώς μέχρι πρόσφατα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αντιδρούσε αλλά φαίνεται πως τελικά υπέκυψε στις πιέσεις.

Η ΚΥΑ που θεωρούνταν επιβεβλημένη για να τροποποιηθεί και η χωροθέτηση κάποιων σταθμών, βάζει αυστηρά χρονοδιαγράμματα στην εγκατάσταση των διοδίων που έχουν καθυστερήσει λόγω και των απανωτών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Με βάση την σχετική υπουργική απόφαση, για τους μετωπικούς σταθμούς Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, η λειτουργία τους προβλέπεται την 31η Αυγούστου. Για τα διόδια Σιάτιστας, την 1η Νοεμβρίου και για τους σταθμούς διοδίων Θεσσαλονίκης, Ασπροβάλτας, Καβάλας και Στρυμονικού η 10η Οκτωβρίου. Επίσης, για το Αρδάνιο και τους 20 πλευρικούς σταθμούς η 1η Νοεμβρίου 2017.

Στην Εγνατία Οδό λειτουργούν, σήμερα, οκτώ σταθμοί στην Τύρια (Θεσπρωτία), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα Σερρών.

Διαβάστε ακόμη:

Στην κυκλοφορία το τμήμα Αντίρριο – Κλόκοβα

Απίστευτος ο λόγος για τη μείωση των ελέγχων για λαθρεμπόριο καυσίμων

Το επίσημο video του παγκόσμιου ρεκόρ του ελληνικού Lancer Evo

Ποια είναι τα 3 πιο ακριβά Audi στην Ελλάδα;

Get it on Google Play Download on the App Store