Ο πιο προηγμένος ηλεκτρικός σταθμός στην Ευρώπη είναι Honda

Η Honda δημιούργησε τον πλέον προηγμένο, δημόσιο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο οποίος βρίσκεται στο ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης, στο Όφενμπαχ της Γερμανίας.

Όπως είναι φυσικό πλέον και η Honda δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση (παρά το γεγονός πως αυτή τη στιγμή επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν έχει κάποιο αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο μοντέλο) και μέρος αυτής δεν θα μπορούσαν να αποτελούν και οι εγκαταστάσεις στις οποίες θα φορτίζουν τα αυτοκίνητα.

Για αυτό το λόγο η ιαπωνική μάρκα προχώρησε στην κατασκευή του πιο προηγμένου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο οποίος εφαρμόζει τεχνολογία αιχμής 940V και μπορεί να φορτίζει συγχρόνως τέσσερα αυτοκίνητα.

Ο δημόσιος σταθμός φόρτισης λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταξύ των οποίων ένα φωτοβολταϊκό σκέπαστρο. Με τάση 940V προσφέρει έως και 150kW σε τέσσερις φίσες.

Σε επόμενη φάση του ερευνητικού project, η Honda R&D Europe σκοπεύει να εγκαταστήσει ένα νέο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου με ενσωματωμένη παραγωγή υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του Offenbach. Όπως και ο σταθμός φόρτισης 940V plug-in, μπορεί να τροφοδοτείται αποκλειστικά με ισχύ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, θα έχει «έξυπνο» σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για μεταφορά προς το τοπικό δημόσιο δίκτυο.

Δείτε επίσης:

Λαμπάδιασε Audi A7 στις δοκιμές εξέλιξης

Δαιμονισμένη Toyota Supra 800+ PS στην… πράσινη κόλαση (+video)

BMW M3 ντριφτάρει και 300ρίζει σε δημόσιο δρόμο (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store