Δυναμικό ξεκίνημα για το Toyota C-HR στην Ευρώπη

Ξεπέρασε τις προσδοκίες της ίδιας της Toyota το νέο C-HR στις πωλήσεις του, αφού ήδη από το λανσάρισμά του στις αρχές της χρονιάς στην Ευρώπη, το ιαπωνικό crossover κατάφερε να αναδειχθεί στο τρίτο πιο καλοπουλημένο μοντέλο της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Toyota C-HR έχει ήδη συμπληρώσει 41.501 πωλήσεις στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς, με το στόχο των 100.000 αυτοκινήτων για το 2017 που είχε θέση η ιαπωνική φίρμα να αναμένεται εύκολα να πιαστεί και ήδη οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για σχεδόν 110.00 αυτοκίνητα στο έτος που διανύουμε.

Μάλιστα, με το νούμερο αυτό των πωλήσεων το C-HR βρίσκεται πολύ κοντά στους υπολοίπους της κατηγορίας του στην Ευρώπη, αφού εκτός του Nissan Qashqai και του VW Tiguan (92.202 και 85.936 πωλήσεις αντίστοιχα), το C-HR έχει σχεδόν τις ίδιες πωλήσεις με τα Peugeot 3008 (43.545 αυτοκίνητα), Renault Kadjar (40.144 αυτοκίνητα) και Kia Sportage (48.142 πωλήσεις).

Πολύ σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας αυτής αποτελεί το γεγονός ότι το C-HR δεν προσφέρει στη γκάμα του κάποιον dieselκινητήρα, όπως όλοι οι ανταγωνιστές του, αφού η Toyota το διαθέτει μόνο υβριδικό ή βενζινοκίνητο. Μάλιστα, από τις πωλήσεις του το 80% αφορά στο υβριδικό μοντέλο, κάτι που δείχνει την άνοδο της δυναμικής των αυτοκινήτων του είδους και στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: 

Δοκιμή Toyota C-HR 1.8 λτ. Hybrid 122 HP e-CVT 

Τα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα της αγοράς 

Toyota: Η πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο

Get it on Google Play Download on the App Store