Έρχονται αλλαγές στα διόδια της χώρας και μειώσεις για κοινωνικές ομάδες

Η κυβέρνηση θέλει να κάνει… δίκαια τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και για αυτό το λόγο επιθυμεί μέχρι το τέλος του 2018 την εφαρμογή του ενιαίου, αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος για το σύνολο των διοδίων.

Κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών είναι η εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018, είπε ο Χρήστος Σπίρτζης στην ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το συγκεκριμένο σύστημα, καθιερώνεται η αναλογική χρέωση με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει ο κάθε χρήστης άρα και με διαφορετική τιμή. Σε αυτό, φαίνεται να συμφώνησε και το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την διαπραγμάτευση με τον υπουργό Υποδομών.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο νέο μέτρο που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι διατεθειμένη να απαγορεύσει στα φορτηγά την κυκλοφορία στους παράπλευρους δρόμους προκειμένου να αμβλυνθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων σε αυτούς (και να αυξηθούν φυσικά τα έσοδα στους αυτοκινητόδρομους).

Επιπροσθέτως, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του κ. Σπίρτζη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για την εφαρμογή νέας, ειδικής τιμολογιακής πολιτικής σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι κ.α. αλλά και για τους κατοίκους των όμορων περιοχών.

Μένει λοιπόν να δούμε αν και πότε θα ισχύσουν όλες αυτές οι εξαγγελίες αλλά και τι θα γίνει με τη νέα τιμολογιακή πολιτική στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας.

Δείτε επίσης:

Νέα δεδομένα έρχονται για τα τέλη κυκλοφορίας

Η τέλεια BMW 850 CSi και η συγκινητική ιστορία της (+video)

Λαμπάδιασε Audi A7 στις δοκιμές εξέλιξης

Get it on Google Play Download on the App Store