Το νέο Audi A8 θα πηγαίνει σβηστό… (+video)

Σε λίγο καιρό θα δούμε το νέο Audi A8 και η Audi ήδη μας δίνει μερικές πληροφορίες προκειμένου να μας προϊδεάσει σχετικά με τη νέα της ναυαρχίδα. Το στοιχείο που έδωσε αυτή την φορά στην δημοσιότητα είναι πως το νέο A8 θα μπορεί να πηγαίνει σβηστό με έως και 160 χλμ./ώρα.

H παρουσίαση του νέου Audi A8 θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και όπως αντιλαμβάνεστε το αυτοκίνητη είναι πλέον σχεδόν έτοιμο. Φυσικά ο εξοπλισμός του έχει ήδη αποφασιστεί και μέρος αυτού (από την βασική μάλιστα έκδοση) θα είναι και το ήπιο υβριδικό σύστημα (αποτελείται από έναν υδρόψυκτο εναλλάκτη (Belt Alternator Starte) 48-Volt στο εμπρός μέρος του κινητήρα, το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη στο καπό.

Αυτό θα επιτρέπει στο νέο Audi A8, μέσω της προηγμένης λειτουργία coasting, να κινείται από τα 55 έως τα 160 χλμ./ώρα και για μέχρι 40 δευτερόλεπτα με σβηστό κινητήρα. Ο τελευταίος θα ενεργοποιείται με το βύθισμα του γκαζιού.

Εκτός αυτού, το νέο Audi A8 θα έχει προηγμένο σύστημα Start/Stop που θα λειτουργεί από τα 22 χλμ./ώρα και ξεκινά αυτόματα τον κινητήρα, μόλις το εμπρός αυτοκίνητο ξεκινήσει, χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να πάρει το πόδι του από το φρένο.

Τα δύο αυτά συστήματα, όπως διατείνονται οι μηχανικοί της Audi είναι ικανά να μειώσουν σε πραγματικές συνθήκες την κατανάλωση καυσίμου έως και 0,7 λίτρα/100 χλμ.

Δείτε επίσης:

Λαμπάδιασε Audi A7 στις δοκιμές εξέλιξης

Τι θα λέγατε για Audi Coupe GT με 4.000 ευρώ;

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων της Audi (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store